“Майстри мистецтв України – трудівникам села”

У філармонії було підготовлено три концертні програми, в яких брали участь наші провідні колективи – пісенно-танцювальний ансамбль “Полтава”, концертний ансамбль “Чураївна”, український народний оркестр “Мамай”, тріо бандуристок “Вишиванка”, вокально-інструментальний ансамбль “Слов’яни”, а також народна артистка України Наталія Хоменко, заслужені артисти України Валентина Колісник, Олена Білоконь, Василь Панчук, солісти філармонії Ігор Година, Лідія Кретова, Максим Ларін, артистка розмовного жанру Наталія Іванченко, всього – понад 60 провідних митців.

Виступи артистів планувались за схемою: два концерти – у селах, завершальний гала-концерт – у районному центрі. Часто артистам доводилося виступати просто на вулицях, стадіонах, шкільних майданчиках. Були такі села, де люди не бачили концерту “вживу” понад двадцять років. Цінність таких виступів у тому, що артисти філармонії везли свою творчість глядачам “додому”, і люди отримували справжнє естетичне задоволення від спілкування з ними. У селах Семенівського, Хорольського, Лубенського, Новосанжарського, Великобагачанського, Котелевського і в переважній більшості інших районів на концерти збиралося 400–500 глядачів.

Наші артисти побували у всіх 25 районах області, де відбулося 75 концертів, їх переглянуло понад 26 тисяч глядачів. За два місяці вони проїхали майже 13 тисяч кілометрів. І всюди – від села Радивонівка Великобагачанського району (сільгосппідприємство “Україна”, яке очолює Герой України Іван Балюк), звідки розпочала свою успішну ходу по області ця акція, до завершального концерту в Гадячі – люди щиро дякували керівництву облдержадміністрації, обласної ради за сприяння обласній філармонії в організації цих концертів. Про це свідчать численні записи у книзі відгуків. Ось лише кілька з них: “Якщо існує в небесах всесвітня сила, нехай вона послухає мене: ми безмежно вдячні організаторам цієї акції за те, що вони в нас є. Вдячний житель села Радивонівка”; “Величезне вам спасибі за прекрасний концерт. Дуже просимо вас частіше приїжджати з такими концертами. Радіємо, що у нас є така філармонія. Катерина Михайлівна – доярка”; “Приїхала в Гребінку, на батьківщину, побувала на виступах вашого ансамблю пісні й танцю “Полтава”, дуже вдячна всім вашим учасникам концерту. З подякою Кулик Світлана Михайлівна. Росія, м. Новий Уренгой Тюменської області”; “Щиро вдячні вам за українську народну пісню, щире українське слово, гумор, за високий професіоналізм, за цікаву змістовну зустріч із сільчанами. Село Гільці Чорнухинського району”. І таких записів – більше трьохсот.

Про успішний хід культурно-мистецької акції в області переконливо свідчить і яскрава фотовиставка в приміщенні філармонії.

Завершилася акція гала-концертом митців обласної філармонії у залі Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя. Артистів привітали перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, Герой України Іван Балюк, начальник управління культури обласної держадміністрації Геннадій Фасій. Керівникам районів та органів місцевого самоврядування вручили подяки за сприяння та підтримку в проведенні мистецької акції.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.