“Голосувати гривнею” за якісний продукт

Ні для кого не секрет, що від якості продукції безпосередньо залежать не лише рівень комфортності та задоволеності споживачів, а й їхні здоров’я та безпека. Ця проблема, яка об’єднує всіх, однаково важлива для будь-якої країни.

Особливо актуальна вона нині для країн пострадянського простору. На жаль, хоча всі чудово і розуміють, що жодні інвестиції не врятують підприємство, якщо воно не зможе забезпечити конкурентоспроможність своєї продукції чи послуг, основою яких є якість, однак чимала частина виробників і торговельних мереж роблять ставку на здешевлення товару будь-якою ціною. Зокрема щодо харчової продукції зазвичай у хід ідуть дешеві замінники якісної продовольчої сировини (гідрогенізовані жири тропічного походження, синтетичні замінники цукру та харчові добавки, які лише імітують смак, колір та аромат м’яса, шоколаду, фруктів, копченостей). Останнім часом хімічна промисловість “пішла” так далеко, що дозволяє створити навіть штучні частинки фруктів, які трапляються у деяких йогуртах. Тож не дивно, що неухильно зростає кількість людей, які потерпають від алергії, значно “помолодшали” інсульти та інфаркти, стрімко зростає кількість онкохворих.

Державне підприємство “Полтавастандартметрологія” уже багато років поспіль працює у напрямку покращення якості продукції та послуг, які виробляють та надають підприємства області. А Всесвітній день якості – це добра нагода нагадати споживачам, що їхня небайдужа громадянська позиція має неабиякий вплив на ситуацію на споживчому ринку, адже пропозицію формує попит. Тож слід “голосувати гривнею” саме за якісний продукт. Сучасний споживач повинен уважно дивитися, що він купує, чи має цей товар належне маркування з вичерпною інформацією про його склад, споживчі властивості та виробника, чи пройшов він добровільну сертифікацію (про що свідчить зображення трилисника з певним номером органу, який сертифікував продукцію), чи є необхідні супровідні документи (сертифікати якості, декларації про відповідність, ветеринарні посвідчення тощо).

В усьому цивілізованому світі на прилавках можна зустріти продукцію різного гатунку, в залежності від ціни на неї, але досвід розвинених країн показує, що найбільшим попитом користується саме якісний товар із натуральної сировини, а підприємства, які взагалі не дотримуються вимог стандартів, просто не мають майбутнього. Тож хочеться сподіватися, що практика виготовлення високоякісних товарів буде не лише престижною, а й дуже вигідною, невдовзі стане невід’ємною складовою економічної політики нашої держави.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.