Екологічні кілери

З ініціативи керівництва РЛП ентузіасти провели кілька екологічних акцій із вивезення сміття із островів і знесення несанкціонованих споруд, значно активізував свою роботу й відділ охорони парку. В свою чергу обласна рада за пропозицією депутатської комісії з питань екології та раціонального природокористування виділила з обласного бюджету 41,8 тисячі гривень на виготовлення та встановлення на території парку 25 інформаційних і 50 інформаційно-охоронних щитів і знаків. Нещодавно їх було встановлено на різних ділянках території, загальна площа якої сягає 5080 гектарів.

І ось днями трапилася подія, яка вразила не тільки працівників РЛП, а й небайдужих громадян. Саме вони повідомили про те, що Дніпром рухається гумовий човен, із якого хтось розстрілює чайок. Як з’ясувалося згодом, мішенями для стрілків були не птахи, а новенькі щити.

Нині справою займаються правоохоронці, адже екологічні кілери залишили після себе багато доказів злочину у вигляді залишків дробу. Найімовірніше, це й дозволить слідчим вирахувати, хто із мисливців “сповідує” такі “моральні цінності”. Зважаючи на те, що вартість одного щита становить 950 гривень, а пошкодження зазнали п’ять, то за таку матеріальну шкоду громадського майна порушники закону отримають по заслугах.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.