На фініші сільськогосподарського року

Середньообласна урожайність качанистої складає близько 45 центнерів з гектара. Загалом на Полтавщині намолочено більш як 2,8 мільйона тонн зернових культур.

 Агроформування області практично завершили сівбу озимих зернових культур, їх посіяно на площі близько 280 тисяч гектарів, у тому числі пшениці посіяно майже 255 тисяч гектарів, жита – понад 10 тисяч гектарів.

У господарствах продовжується збирання цукрових буряків, їх викопано приблизно на 75 відсотках площ. Середня урожайність солодких коренів перевищує 400 центнерів з гектара. Майже 85 відсотків викопаних цукристих вивезено на переробні підприємства. Зяблевий обробіток грунту проведено майже на 970 тисячах гектарів, що становить понад 80 відсотків від завдання.

***

Актуальні питання роботи агропромислового комплексу держави розглядалися на республіканській селекторній нараді, яку провів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень. Зокрема наголошувалося на необхідності більш чіткої організації та прискорення темпів проведення осінньо-польових робіт. Зазначалося, що нині в державі вже зібрано понад 41 мільйон тонн зерна. Озимі культури в державі вже практично посіяні, тож нині потрібно проводити постійний моніторинг стану посівів. Зазначалося, що понад 70 відсотків посівів озимих культур перебувають у доброму стані.

Порушувалося на нараді й питання розвитку тваринництва, виплати державної дотації за утримуваний молодняк ВРХ, компенсації за придбані установки для індивідуального доїння корів, часткового відшкодування за приріст племінних телиць тощо. Аналізувалася ситуація із виробництвом молока та м’яса. Наголошувалося, що за 9 місяців цього року (проти минулого року) в Україні збільшилося виробництво молока, м’яса та яєць. Загалом цінова ситуація на споживчому ринку держави стабільна. Ціни на цукор, крупи, олію, овочі та інші продукти харчування у цьому році нижчі за минулорічні. Водночас вони зросли на продукцію тваринництва. Забезпечити стабільність цін на продукти мають ярмарки сільськогосподарської продукції. Незадовільною було названо ситуацію із заготівлі зерна до регіональних ресурсів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.