Вічний вогонь народного подвигу

Вдови, впрягнувшись у посторонок, тягли плуг чи борозну, ростили-гляділи дітей, а солдати-визволителі торували воєнні дороги поневоленої фашистами Європи. Війна тривала й вимагала такої ж страшної, як і раніше, жертви за кожний відвойований у неї крок, за незгасну віру в те, що Перемога відбудеться, за незламну волю до наближення довгоочікуваного 9 травня 1945 року…

Сьогодні серед нас усе менше тих, для кого воєнні події є власними спогадами, досі незагоєними й болючими. Разюче порідшали в останні роки ряди ветеранів. І від того кожен захід, на якому до них звертаються із низьким поклоном, набуває ще більшої щемності.

У Полтаві з нагоди 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників ушанували пам'ять полеглих на фронтах Великої Вітчизняної війни жалобною ходою. Участь в урочисто-траурній церемонії взяли ветерани, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач, представники трудових колективів, громадських організацій, студентської молоді, духовенства. До меморіалу Солдатської слави лягли вінки та квіти.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.