Хороші боксери й політики-аматори

Якщо людина – хороший учитель, то вона в першу чергу учитель, але не економіст. Те саме стосується і спорту. Навряд чи у спортсменів з їхніми виснажливими тренуваннями вистачає часу, фізичних сил і мотивації здобувати фах господарника. Успішний спортсмен може, приміром, повністю реалізуватися за своїм покликанням і стати хорошим спортивним тренером. Але політиком?.. Справжня політика – це не виступи перед камерами і не участь в акціях протесту, а прийняття державницьких рішень. Будь-яка людина – компетентна тільки в тій сфері, в якій вона працює не один рік і не одне десятиліття.

Яскравим прикладом великого спортсмена і в той же час скандально відомого політика є філіппінський професійний боксер у кількох вагових категоріях Менні Пакьяо. У професійному боксі Пакьяо не мав рівних, за що і був титулований як кращий “боєць десятиліття”. На відміну від боксу його політична кар’єра – аж ніяк не приклад для наслідування.

У 2010 році Менні Пакьяо був обраний до парламенту Філіппін. Після чого відразу вплутався в скандальну історію із приховуванням податків. Незважаючи на світову славу і захист впливових філіппінських політиків, податкова відмовилася зняти свої звинувачення проти нього і передала справу до суду. Не встиг суд розглянути першу справу проти Менні Пакьяо, як він вплутався у новий скандал. Проти політика висунули серйозні звинувачення в приховуванні колишнього голови президентської ради з боротьби з контрабандою, який розшукується у звинуваченні в реалізації цієї самої контрабанди.

Спільним для Кличка і Пакьяо є те, що обидва спортсмени, ідучи в політику, неодноразово обіцяли залишити бокс, але не дотрималися своїх обіцянок, спокусившись високими гонорарами. В грудні цього року Менні Пакьяо в американському Лас-Вегасі вийде на ринг проти чемпіона світу з боксу Хуана Мануеля Маркеса. В свою чергу Віталій Кличко після перемоги над Мануелем Чарра із Німеччини заявив, що рішення про завершення своєї спортивної кар’єри прийматиме після парламентських виборів. Найімовірніше, передвиборна кампанія для Кличка є необхідною спортивною перервою до наступного бою, і вже наступного року ми побачимо його на боксерському рингу в американському Лас-Вегасі. Віталій Кличко, мабуть, і сам ще не визначився, хто він: політик чи боксер.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.