Технопарк – крок до успіху

Олена Адамович зауважила, що нині Полтавщина є територією, в яку інвестують найбільш потужно, і вона посідає перші позиції в державі щодо капітальних інвестицій та приросту прямих іноземних інвестицій. Їх сукупний капітал становить близько 850 мільйонів доларів США. Вона привітала Кременчук із першими кроками на шляху пошуку потенційних інвесторів у розвиток економіки. Одним із них є створення комунального підприємства “Кременчук Інвест”, головним завданням якого є вивчення прогресивного досвіду із залучення інвестицій в Україні та за кордоном і створення інвестиційно-привабливих об’єктів у місті. Стосовно індустріального технопарку, то Олена Адамович рекомендує міській владі Кременчука виходити із ним на міжнародний рівень, адже таких прикладів в Україні ще немає.

Перший заступник міського голови Кременчука Андрій Погрібний назвав основні переваги інвестиційної привабливості міста з погляду потенційного інвестора. У їх числі – політична воля міської влади, яка вже ухвалила Програму залучення інвестицій та економічного розвитку міста на 2012–2015 роки, держпідтримка у вигляді Закону України “Про індустріальні парки”, підтримка на рівні обласної адміністрації, розвинута інженерно-транспортна інфраструктура, близькість до ринків збуту СНД і Східної Європи, наявність кваліфікованої робочої сили, традиції та досвід роботи в галузі машинобудування та автомобілебудування.

Тож якщо усе заплановане вдасться реалізувати, Кременчук на околиці міста створить перший в Україні технопарк, територія якого сягне понад 168 гектарів. Цей майновий комплекс за задумом ініціаторів має об’єднати новостворені підприємства різних галузей: машинобудування, логістики, альтернативної енергетики, електроніки, інноваційних технологій, харчової та переробної промисловості. Передбачено й створення науково-дослідних установ тощо.

Президент АСМБР, директор комунального підприємства “Кременчук Інвест” Андрій Мельник вважає, що зроблено лише перші кроки в напрямку створення інфраструктури залучення інвестицій в господарство Кременчука. На його переконання, саме індустріальний технопарк може стати міцним підгрунтям успішного розвитку бізнесу й залучення нових інвестицій.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.