Нові лауреати обласної премії імені Леоніда Бразова

Він зазначив, що за цей невеликий часовий період премію імені письменника-земляка отримали уже 25 лауреатів, і цього разу в списку претендентів – переважно відомі талановиті полтавці.

При одностайній підтримці членів оргкомітету цього року лауреатами обласної премії імені Леоніда Бразова стали: у номінації “Поезія” – член Національної спілки письменників України Наталія Фурса – за збірку поетичних творів “Страсті по Страті”; у номінації “Проза” – член Національної спілки письменників України Любов Пономаренко – за книгу новел “Помри зі мною”; у номінації “Драматургія” – народний артист України Юрій Попов – за сценічне втілення повісті Шолом -Алейхема “Тев’є-молочник”; у номінації “Критика і літературознавство” – доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури і компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Лідія Кавун – за монографію “М’ятежні” романтики вітаїзму: проза ВАПЛІТЕ”; у номінації “Публіцистика” премію розділили авторський колектив альбому “Полтавський художній музей (Галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка” у складі Ольги Курчакової, Світлани Бочарової та авторський колектив науково-популярного видання “Незгасимий вогонь. Життєвий та творчий шлях М.М. Боголюбова” у складі Марини Гриньової, Лариси Ворони.

Учасники засідання також узгодили програму проведення урочистої церемонії вручення нагороди лауреатам. Вона відбудеться 9 листопада, у День української писемності та мови, день народження Леоніда Бразова, в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя. Учасники урочистостей разом із переможцями творчого конкурсу подивляться виставу “Тев’є-молочник”, у головній ролі – цьогорічний лауреат премії, народний артист України Юрій Попов.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.