Робота на майбутнє

– Підтримуючи молодь, ми забезпечуємо майбутнє, – наголосив Валерій Пархоменко. – Обласна влада надає всебічну підтримку розвитку молодіжних громадських організацій у правовому, фінансовому аспектах, виділяючи щороку 200 тисяч гривень на підтримку молодіжних соціальних програм.

Комплексний підхід до роботи з молоддю закладений в обласній Програмі з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2012–2014 роки, наголошувалося на зібранні. В області зареєстровано 238 молодіжних громадських організацій. Щороку проводиться конкурс розроблених ними соціальних проектів і програм стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї. За результатами конкурсу в 2012 році підтримано реалізацію 11 проектів 9 громадських організацій на суму 178 тисяч гривень. Загалом за 7 років отримали фінансування 239 проектів 61 громадської організації на суму 1 мільйон 596 тисяч гривень.

За рахунок коштів німецького Фонду імені Фрідріха Ебберта в Україні у 2012 році проходило навчання лідерів громадських організацій, студентського самоврядування та активної молоді з написання проектів. Таке ж навчання для школярів проведено за кошти американської волонтерської організації “Корпус миру”. Здобувши нові знання, молоді люди повернулися в райони і села, щоб активізувати діяльність громадських організацій.

У нинішньому році за рахунок бюджетних коштів відділ у справах сім’ї та молоді ОДА спільно з громадськими організаціями та спілками провів понад 100 різноманітних заходів, у яких взяли участь більше 200 тисяч осіб. Найвідоміші з них – Міжнародний молодіжний гончарський фестиваль “Опішне”, відкритий Всеукраїнський брейк-данс-фестиваль “Циклофазотрон”, реп-фестиваль “Полтавський Шлях”, відкритий графіті-фестиваль “Poltava City Jam”, Всеукраїнський конкурс юних гумористів “Посміхнемось щиро Вишні”, обласний фестиваль творчості “Повір у себе” серед дітей із особливими потребами та інші.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.