В інтересах держави і громадян

Про це на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи тервідділення за 9 місяців поточного року, повідомив його голова, депутат обласної ради Володимир Оніщенко. Він наголосив, що нині посилилася співпраця відділення з правоохоронними органами. Від них фахівці територіального відділення АМКУ отримали 98 звернень, які стосувалися здебільшого сфери державних закупівель. У свою чергу, спеціалісти відділення направили до правоохоронців 9 звернень щодо виявлених ознак злочину в діях окремих суб’єктів господарювання.

Головним завданням для фахівців відділення стали профілактика і припинення порушень на ринках продуктів харчування, нафтопродуктів, житлово-комунальних послуг, перевезення пасажирів. Задля цього Полтавським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України за 9 місяців поточного року розглянуто 95 справ, за результатами чого припинено 179 порушень конкурентного законодавства. За підсумками цієї роботи на відповідачів у справах накладено штрафів на суму майже 3 мільйони гривень. Сплачено до Державного бюджету штрафів та пені близько 1 мільйона 200 тисяч гривень. Економічний ефект від припинення порушень за цей період сягнув майже 90 мільйонів гривень.

Крім суттєвих надходжень до Державного бюджету, конкретну користь від діяльності тервідділення АМКУ відчули і громадяни. Зокрема, завдяки втручанню фахівців відомства на 20 відсотків знизилася вартість проїзду на приміських маршрутах, у деяких населених пунктах області знизилася вартість житлово-комунальних послуг, знизилися ціни на ліки у ряді аптечних мереж.

Володимир Оніщенко також відповів на запитання журналістів та он-лайн-користувачів.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.