День Артелярщини

У центрі села урочисто відкрили каплицю Успіння Богородиці. Освятили культову споруду і провели молебень за померлими й загиблими настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Дейкалівки ієрей Миколай і настоятель Успенської каплиці ієрей Михайло. До побудови та оформлення приміщення найбільше зусиль доклали депутат районної ради Михайло Довгаль і депутат сільської ради Олександр Дейчук. Мешканець Артелярщини, колекціонер Юрій Манойло підготував цікаву виставку експонатів, обмундирування, зброї часів Великої Вітчизняної війни. Діяла й виставка саморобної техніки, що виготовлена місцевими умільцями.

– З Днем села жителів і численних гостей привітали голова районної ради Сергій Ващенко, керівник місцевої агрофірми “Укрхлібдар” Віталій Нелюба. Зібралося кількасот людей, було багато спогадів, незабутніх вражень, – повідомила сільський голова Світлана Манойло. – Тепло вітали люди заслужену артистку України Наталію Май із доньками, знаних у Зіньківському районі гармоністів Лідію Костик, Петра Качаненка, Григорія Рижого. Відзначили найстаршу жительку села Марію Дмитрівну Кремпоху і наймолодших – Ілону Шапаренко та Олю Ткаленко, а також ентузіастку-квітникарку Катерину Олешко та всіх, хто працював протягом року для благоустрою Артелярщини.

Були, як водиться, і запашний коровай, і солдатська каша, і святкова розважальна програма, і феєрверк. Фінансову допомогу в проведенні Дня села надали місцеве підприємство “Укрхлібдар”, приватний підприємець Михайло Литвиненко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.