“Бібліоміст” модернізує книгозбірні

Вже модернізовано понад тисячу книгозбірень, до кінця року їх кількість зросте до 1630. Кожна централізована бібліотечна система, яка отримує перемогу в конкурсі програми “Бібліоміст”, одержує близько 15 комп’ютерів із програмним забезпеченням, веб-камерами і пристроями для аудіо- та відеозв’язку, комплекти принтерів, сканерів і роутерів. Бібліотекарі проходять відповідне навчання.

Останнім часом урочистості за участю керівництва районів і міст з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до Інтернету та початку надання нових послуг відбулися у Великобагачанському, Семенівському, Миргородському, Котелевському, Пирятинському районах. Мешканці райцентрів і сіл відтепер можуть у центральних районних, дитячих і деяких сільських бібліотеках (села Гоголеве і Білоцерківка – Великобагачанського, Оболонь і Вереміївка – Семенівського, Велика Рублівка, Милорадове та Більськ – Котелевського районів) безкоштовно навчатися комп’ютерної грамотності, користуватися Інтернетом, електронною поштою, спілкуватися у програмі “Скайп”, користуватися веб-ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, придбання товарів, організації поїздок, для доступу до інформації органів влади і соціальних служб.

Бібліотеки Полтавщини завдяки участі в міжнародній програмі “Бібліоміст” сприяють інформатизації суспільства, надають сучасні послуги і реалізують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.