Передові технології унікального центру

Використали також деякі спонсорські кошти. Про це представникам Громадської ради при облдержадміністрації, які знайомились із ходом будівництва медичного закладу, повідомив начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак.

– Члени ради приємно вражені таким грандіозним будівництвом і насиченням сучасними технологіями, – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Володимир Голуб.

Заступник голови облдержадміністрації  Олександр Коваль підкреслив, що все обладнання встановлять вчасно – до 25 жовтня, коли заплановано урочисте відкриття перинатального центру в Полтаві.

У закладі буде організовано акушерські та неонатальні ліжка, відділення інтенсивної терапії на 6 ліжок, дві операційні зали, створені за технологією "чистого приміщення". Передові медичні технології в області будуть запроваджені вперше. Керуватиме обласним перинатальним центром Вікторія Ващенко, яка нині працює в обласній клінічній лікарні  ім. М.В.Скліфосовського. Як підкреслив Віктор Лисак, приміщення перинатального центру буде цілком доступним для людей з обмеженими фізичними можливостями. Такі висновки, за його словами, зробили самі полтавські інваліди-візочники, яких запрошували у заклад для оцінки.

На базі обласного перинатального центру планується створення навчально-практичного тренінгового центру, а також телекомунікаційний центр. Отже, у планах – до 15 жовтня завершити всі будівельні роботи, до 20 жовтня – здати об'єкт профільній експертній комісії Національного проекту "Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства" та експертам Міністерства охорони здоров'я України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.