Наука не має кордонів

У конференції взяли участь заступник голови ОДА Олександр Коваль, директор департаменту наукової діяльності та ліцензування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Олександр Якименко, делегація вчених Китайського університету нафти (м. Пекін) на чолі з проректором, професором Гангом Венцхе, представники обласної влади, провідні фахівці нафтогазової галузі, науковці українських та зарубіжних навчальних закладів.

Наш край не випадково став місцем проведення престижного наукового зібрання, адже тут видобувається значна частка українських вуглеводнів, наголосив у виступі на конференції Олександр Коваль:

– За останніми даними, на теренах Полтавщини видобувається 38 відсотків газу, 58 відсотків газового конденсату, 13 відсотків нафти від загального обсягу видобутку по країні.

У ПНТУ реалізовано унікальний проект. У ході конференції відбулося відкриття оновленої зали засідань вченої ради, яка відтепер устаткована системою синхронного перекладу, обладнанням для проведення відеоконференцій за участю зарубіжних партнерів. Зокрема на форумі відбувся відеозв’язок із закордонними колегами зі Швеції, Польщі, Росії.

Метою міжнародного наукового зібрання стало обговорення проблем та перспектив розвитку нафтогазового комплексу в Україні та світі, пошук ефективного механізму енергетичної незалежності та забезпечення національних інтересів, обмін досвідом між науковцями та представниками виробництва.

Під час конференції в ПНТУ демонструвалася виставка-презентація організацій та підприємств паливно-енергетичного комплексу Полтавщини, на якій експонувалися сучасні технології 17 організацій – лідерів галузі. У ході конференції підписано угоду про науково-технічне співробітництво в галузі підготовки і перепідготовки фахівців між Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка та газопромисловим управлінням “Полтавагазвидобування”, дочірньою компанією “Укргазвидобування” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.