Аспекти соціальної сфери

Готовність житлового фонду та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2012– 2013 років становить 98 відсотків. Повністю підготовлено школи, дитсадки, лікарні, зазначив доповідач, начальник головного управління житлово-комунального господарства ОДА Олександр Тонков. Із запланованих 635 котелень завершено роботи на 607. Готовність тепломереж – 95 відсотків. Однак із суттєвим відставанням від графіка велися роботи на Кременчуцькій ТЕЦ.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко поставив  відповідним службам завдання бути готовими в разі потребі забезпечити постачання тепла в дитсадки, школи й лікарняні заклади з 1 жовтня. На особливому контролі у керівника області й об’єкти, де плануються переведення котелень на альтернативні види палива та переведення житлових будинків на індивідуальне поквартирне опалення.

Учасники засідання проаналізували й хід реалізації в області соціальних ініціатив Президента України щодо впровадження програм із будівництва житла. Для участі в програмі доступного житла на Полтавщині нині визначено 18 об’єктів житлового будівництва. Це 6 будинків у Полтаві, 5 – у Кременчуці, по два будинки – в Миргороді й Комсомольську, по одному – в Лубнах, Гадячі,   Терешках Полтавського району. Йшлося також про стан реалізації інших аспектів програми будівництва доступного житла, програми молодіжного житлового будівництва.

На колегії розглядалося й питання про формування регіональних та державних ресурсів продовольчого зерна області у 2012–2013 маркетинговому році. Зважаючи на значно менші обсяги цьогорічного врожаю пшениці й жита та підвищення попиту на продовольче зерно з відповідним зростанням цін на нього, хлібопекарські підприємства не змогли своєчасно закупити зерно за вказаною у меморандумі порозуміння між обласною державною адміністрацією та виробниками хліба і хлібобулочних виробів вартістю, зазначив начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов. Малі обсяги продовольчого зерна сільгоспвиробниками реалізовано за контрактами хлібопекарським підприємствам Гадяцького, Гребінківського, Лубенського, Зіньківського, Великобагачанського та Козельщинського районів. Наголошувалося, що продавати зерно в регіональні й державні ресурси мають і потужні агропромислові холдинги, більшість із яких нині ухиляються від цього.

На засіданні колегії, в роботі якої взяв участь голова обласної ради Іван Момот, було розглянуто ряд інших питань життєдіяльності області.

За значний внесок у розвиток регіону групі фахівців народного господарства керівники області вручили державні відзнаки. На зібранні було представлено новопризначеного директора ДП “Полтавський облавтодор” Дмитра Кобченка.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.