Досвід набуде поширення

Із заступником голови облдержадміністрації Володимиром Замикулою Віктор Сівець обговорив шляхи розвитку на Полтавщині лісогосподарського комплексу. Голова Державного агентства лісових ресурсів відвідав Іскрівське, Руднянське, Борівське лісництва ДП “Полтавський лісгосп”, де оглянув будівництво нової лісової дороги, місце відпочинку “Козацька забава”, лісорозсадник і тепличне господарство. У лісництвах ДП “Гадяцький лісгосп” Віктор Сівець оглянув захисні лісові насадження, а також цех із переробки деревини Лютенського лісництва.

– Полтавські лісівники застосовують передові технології, зокрема – камери відеоспостереження, електронний облік деревини, – зазначив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець. – Ми побачили гарну лісову дорогу, гарні культури дуба, посаджені три роки тому, рік тому. Це свідчить про те, що там, де зрубали ліс, висаджують більші лісові масиви. Такі позитивні результати можливі тільки за умови плідної співпраці з місцевою владою, з облдержадміністрацією і обласною радою. У Полтавській області на розвиток лісового господарства виділяються великі кошти з місцевого бюджету. І полтавські лісівники вміють ефективно використовувати ці кошти. Тому досвід їхньої роботи мають взяти на озброєння й інші області України.

Уже до кінця року, за словами керівника відомства, українські лісівники повинні повністю перейти на електронний облік деревини, що дасть можливість зберегти лісові насадження від незаконних вирубок.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.