Спадкоємці славних традицій

У вітальному слові до параолімпійців голова облдержадміністрації, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олександр Удовіченко наголосив, що тріумф, із яким вони повернулися з Лондона, виборовши 11 медалей, є справжнім спортивним подвигом.

– Ви вписали свої славні імена на сторінки літопису, який ведеться у нас на Полтавщині, – зазначив Олександр Удовіченко.

Голова облдержадміністрації вручив спортсменам та їхнім тренерам грамоти, подарунки від обласної організації Партії регіонів і сертифікати на грошову винагороду від обласної влади, сума якої коливається від 90 тисяч до 12 500 гривень, в залежності від здобутків параолімпійців.

Майстер спорту України міжнародного класу з плавання Євгеній Богодайко, який серед полтавських спортсменів показав найкращий результат на ХІV Параолімпійських  іграх і завоював дві золоті та дві срібні медалі, розповів у інтерв'ю журналістам, що минула Параолімпіада була першою у його житті, але до продемонстрованого у Лондоні результату він ішов вісім довгих років наполегливих тренувань. Слабких суперників, на думку Богодайка, під час Ігор у нього жодного разу не було. Найтяжчою, а тому й найдорожчою, перемогою Євгеній вважає свою першість у комплексному плаванні на 200 метрів.

Нагадаємо, що з нагородами з Параолімпійських  ігор на Полтавщину повернулися також майстер спорту України міжнародного класу з плавання Оксана Хруль, заслужений майстер спорту України з плавання Дмитро Виноградець, майстер спорту України з легкої атлетики Андрій Голівець та майстер спорту України з академічного веслування Денис Соболь.

Урочистості в театрі продовжила церемонія нагородження лауреатів заснованої обласною радою премії ім. І.П. Котляревського.

– Я переконаний, що премія імені Івана Петровича Котляревського вже стала для наших земляків тим стимулом, який спонукає до нових мистецьких пошуків, – підкреслив голова обласної ради Іван Момот. – Думаю, надалі всі цьогорічні лауреати з особливою теплотою згадуватимуть, що їхню творчу перемогу було відзначено у дні святкування 75-річчя утворення Полтавської області.

"Зоря Полтавщини" уже оприлюднювала імена цьогорічних лауреатів обласної премії ім. І.П.Котляревського. Нагадаємо, що у номінації "Медіапроект" журі премії визнало кращою роботу авторського колективу ОДТРК "Лтава" в складі Наталії Іванченко, Дмитра Старікова, Людмили Данилейко, які працювали над створенням документального телевізійного фільму, присвяченого 200-літтю від дня народження Євгена Гребінки "Той, хто торував шлях". Прикметно, що це вже п'ята робота "Лтави" в  рамках обласної Програми увічнення пам'яті видатних земляків. 

– Чим глибше ми вникали у творчу й життєву біографію Євгена Павловича Гребінки, тим більше розуміли: склалася така несправедлива ситуація, що надзвичайно талановитий письменник, який за життя видав 7 томів творів і написав більше сорока романів, повістей, був широко відомий як байкар і поет-лірик, у наш час виявився на периферії суспільної уваги, – розповіла лауреат премії, заступник генерального директора з питань телебачення ОДТРК "Лтава" Наталія Іванченко. – Отож ми не просто поставили собі завдання, а я б сказала навіть вагоміше – взяли на себе місію повернути усім нам постать Євгена Гребінки, насамперед як великого патріота, як українця, який, приїхавши з глибокої провінції в імперську столицю, став там відомим і зумів проторувати шлях нашому українському слову.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.