Осіннє золото поезії

Серед почесних гостей дійства, як і щороку, була дружина Дмитра Омеляновича – Тамара Іванівна, яку вже давно називають берегинею творчої спадщини видатного поета. Вона завжди приїздить із Києва, щоб поділитися з чоловіковими земляками спогадами про те, що надихало його на творчу працю, що цінував він у житті й у людях. Цього разу під час урочистостей Тамара Іванівна передала до Березоворудського краєзнавчого музею нову книгу поезій Дмитра Луценка “Криниця його кохання”, у якій вміщено раніше не публіковані твори.

Головною подією свята було відзначення

 лауреатів літературно-мистецької премії імені Дмитра Луценка “Осіннє золото”. Переможців визначено вже водинадцяте. Дипломи і нагрудні знаки їм вручив заступник голови управління Українського фонду культури Леонід Андрієвський. Лауреатами стали хоровий колектив “Журавка” Центру художньої і технічної творчості міста Києва, композитор Тетяна Стаматі-Оленєва, поетеса Тетяна Майданович, депутат Київради Алла Шлапак.

Проходив у рамках свята й обласний вокальний конкурс на краще виконання пісень на поезії Дмитра Луценка. Участь у ньому взяли більше двадцяти колективів. Переможцем конкурсу став чоловічий хор із Миргорода, який подарував слухачам пісню “Осіннє золото”. Особливого колориту святу додавала виставка виробів народних майстрів та вихованців творчих гуртків і студій Пирятинського району. Вона запрошувала у свої різнобарвні ряди на алеях парку, що ведуть до Співочого поля.

Завершилося дійство великою концертною програмою за участю лауреатів премії імені Дмитра Луценка різних років. Останній акорд свята був, так би мовити, з нагоди ювілею – прозвучала пісня на слова Дмитра Луценка (музика Ігоря Шамо) “Києве мій”, яка подарована світу п’ятдесят років тому.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.