Повертати радість життя

– Час летить невпинно, за ці 75 років колектив виріс із 5 до 186 чоловік. Це – висококваліфіковані фахівці зі спеціальною освітою та багатим досвідом роботи у даній галузі, – розповідає директор Полтавського казенного протезно-ортопедичного підприємства Юрій Бондаренко. – Саме наші незамінні фахівці й творять історію заводу. Адже більше 30 відсотків трудівників працюють на виробництві понад 20 років, є й справжні корифеї та істинні майстри своєї справи, які присвятили їй понад 40 років трудового життя. Здобутки – це заслуга всього нашого колективу, ветеранів, які стояли біля витоків виробництва.

Основним напрямком діяльності Полтавського казенного протезно-ортопедичного підприємства є забезпечення технічними засобами реабілітації осіб із обмеженими фізичними можливостями та вадами опорно-рухового апарату, надання протезно-ортопедичної допомоги. Завод обслуговує мешканців не лише Полтавської, а й Сумської та Кіровоградської областей.

Випуск продукції та надання послуг забезпечуються медичним відділом, стаціонарним відділенням первинного і складного протезування й реабілітації на 24 ліжка, сервісним центром із забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами, протезною і взуттєвою виробничими дільницями, ательє з надання ортопедичної допомоги. Нещодавно при підприємстві відкрито фірмовий ортопедичний магазин “Надія”, де представлений широкий спектр протезно-ортопедичних виробів та засобів реабілітації.

– Нині на нашому обліку зареєстровано 26 тисяч людей із обмеженими фізичними можливостями. Ми забезпечуємо їх повною мірою за державні кошти. По протезуванню навіть у найскрутніші часи в нас не було черг. Щодо ортопедичного взуття, то черга на його виготовлення в порівнянні з минулим роком скоротилася майже у 9 разів. Це стало можливим завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича в частині забезпечення людей із обмеженими фізичними можливостями засобами реабілітації. Така програма дала нашому заводу можливість вийти зі скрутного фінансового становища. Зі збільшенням обсягів виробництва нам вдалося створити 15 нових робочих місць, підвищити середню заробітну плату, яка нині складає 3 тисячі 200 гривень. Щоб зробити перебування пацієнтів на стаціонарі зручнішим, встановили сучасний ліфт, який значно полегшує процес спуску та підйому на поверх. Постійно працюємо над удосконаленням технологій, – говорить Юрій Бондаренко.

На базі Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства створено сервісні центри із забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації й технічного обслуговування цих засобів.

Завод тісно співпрацює з головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, обласним центром медико-соціальної експертизи. Тільки завдяки спільним зусиллям вдається досягти позитивного результату, максимально полегшити життя інвалідів, повернути їм можливість рухатися самостійно.

***

Урочистості з нагоди 75-річчя Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства відбулися в залі Художнього музею імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв). На святі відзначалося, що колектив уже багато десятиліть працює над вирішенням життєво необхідних для багатьох людей питань, допомагає тим, кому потрібна спеціалізована професійна допомога. Місія протезистів важка і благородна, вимагає постійної ініціативи і вдосконалення. Відзначили на урочистостях ветеранів праці, представників трудового колективу різних років.

Зі святом трудівників підприємства-ювіляра привітали голова обласної ради Іван Момот, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач, начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, перший заступник генерального директора ПО “Укрпротез” Вячеслав Петросов,  партнери, колеги з різних регіонів країни, гості. Юрій Бондаренко подякував ветеранам, нинішнім трудівникам за наполегливу працю.

Вітаючи колектив, Іван Момот підкреслив, що від роботи протезистів значною мірою залежить майбутнє людей із обмеженими фізичними можливостями, їхнє повернення до повноцінного життя.

Багатьом представникам трудового колективу під час урочистостей були вручені почесні грамоти та відзнаки, майстри мистецтв і самодіяльні артисти підготували концертну програму. Експонувалася фотовиставка з історії підприємства, присутнім продемонстрували відеофільм про історію й сьогодення заводу-ювіляра.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.