І про довкілля дбають, і спортивних вершин досягають

Приємно зазначити, що до приходу в “Сільські вісті” Іван Сподаренко три роки (1971– 1973) редагував “Зорю Полтавщини”, збудував нинішнє приміщення редакції, житловий будинок для зорян, а газету вивів у число кращих у країні. Організаторами змагань, окрім господарів, виступили редакції газет “Сільські вісті” та “Зоря Полтавщини”, Асоціація аматорського футболу України, фізкультурно-спортивне товариство “Спартак”. За престижний спортивний трофей змагалися команди Лубенського лісотехнічного і фінансово-економічного коледжів, Лубенського медичного та Войнихівського професійно-технічного училищ, Лохвицького технологічного технікуму, а також гості з Києва – студенти лісогосподарського факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України. У турнірі серед школярів взяли участь команди Лубенських ЗОШ №1 та №2, Засульської та Калайдинцівської ЗОШ.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради, заслужений лісівник України Юрій Тараненко, відкриваючи турнір, підкреслив:

– Важливо, що змагання “Кубок “Юність Посулля” стали традиційними. У такий спосіб організатори популяризують спорт серед молоді. Це – перспективна справа, бо вона спрямована на зміцнення і збереження здоров’я нації.

Змагання проводяться і з профорієнтаційною метою, зазначив директор лісотехнічного коледжу, заслужений лісівник України, співзасновник турніру Роман Сендзюк. Учасників турніру також привітали голова Лубенської райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко, перший заступник Лубенського міського голови Юрій Палига, завідувач кафедри лісовідновлення та лісорозведення Національного університету біоресурсів і природокористування України Віктор Маурер, комерційний редактор “Зорі Полтавщини” Ірина Рогожинська, заслужений журналіст України Микола Моторний. Промовці наголошували, що збереження довкілля, примноження природних багатств рідного краю і розвиток спорту – це базові процеси, на яких ґрунтуються формування особистості й консолідація суспільства.

За результатами змагань першість виборола команда Лохвицького технологічного технікуму. На другому місці – команда Лубенського лісотехнічного коледжу. Третє місце посіла команда Національного університету біоресурсів і природокористування України. Чемпіоном змагань серед школярів стала команда Лубенської ЗОШ №1. Учасники були нагороджені медалями й кубками.

Редакція Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” завдяки сприянню управління з питань фізичної культури і спорту ОДА подарувала командам футбольні м’ячі. “Зорі Полтавщині” вручили грамоти лауреата першого Веукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів “Світ аматорського футболу-2011” у номінації “Найкраща загально-політична газета (відділ спорту) року” від Асоціації спортивних журналістів та Асоціації аматорського футболу України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.