Зберегти традиції, йти у ногу з часом

І нині “Зоря Полтавщини” не культивує досить популярний, але безперспективний метод дешевої сенсації, “смажених фактів” чи надмірної “народності”, зведеної до примітивізму. Ми твердо стоїмо на тій позиції, що наша газета – не арена для сутичок політиканів, економічних “розборок”. Захист інтересів простих полтавців від сваволі чиновників, об’єктивна й конструктивна позиція у найскладніших ситуаціях, які постійно виникають у повсякденні, оперативність і правдивість поданої інформації – ці кращі традиції видання утверджуються і розвиваються кожним поколінням зорян.

Однак ми не можемо залишатися поза економічними, політичними процесами, які відбуваються в державі. Це – також виклики часу. Сподіваємося, що з вашою допомогою і підтримкою, шановна багатотисячна зорянська аудиторія, ми їх гідно витримаємо.

Оскільки Центральна виборча комісія визначила “Зорю Полтавщини” єдиним виданням у нашій області для оприлюднення офіційних матеріалів щодо підготовки і проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року, нам доводиться дещо коригувати змістове наповнення окремих номерів. Як уже помітили наші читачі, такі матеріали мають значний обсяг. До того ж термін їх оприлюднення чітко регламентований законодавством. Отож на певний період ми змушені дещо звузити тематику газетних публікацій. Маємо надію, що такі об’єктивні обставини будуть із розумінням сприйняті передплатниками. Продовжуючи тему парламентських перегонів, хочемо наголосити, що “Зоря Полтавщини”, врешті,  як і вся прогресивна громадськість, прагне, щоб вибори народних депутатів пройшли демократично, у рамках відповідних законів, чесно і прозоро. Ми робимо для цього все від нас залежне. А всілякі спроби втягнути нас в афери чи провокації є для їхніх авторів безперспективними. Отож, як кажуть, не втрачайте, панове, марно сил, а краще спрямуйте їх у конструктивне русло.

Яким буде для “Зорі Полтавщини” ювілейний рік? Це залежатиме від багатьох чинників. Єдине, про що можна з упевненістю сказати: незмінною залишиться редакційна політика, спрямована на захист інтересів полтавців. Черговим викликом часу для нас усіх є економічні обставини, які спонукають, на жаль, до непопулярних кроків. Під тиском цих об’єктивних факторів ми змушені дещо підвищити передплатну ціну – на 2 гривні. Для пільгових категорій передплатників, а це – пенсіонери, ветерани Великої Вітчизняної війни і праці, учасники й інваліди війни, інваліди праці та дитинства, чорнобильці, афганці, студенти вузів, технікумів, учні профтехучилищ, вона становитиме тепер 12,5 гривні на місяць; для інших передплатників та підприємств і організацій – 16,5 гривні. Нагадуємо, що “Зоря Полтавщини” – єдина в області газета, яка виходить тричі на тиждень чотирма номерами, має шість різножанрових додатків: “Сійся, родися!..”, “Доброго вам здоров’я”, “Порадниця”, “Сім’я”, “Ситуація”, “Зустріч”. Повірте, що для випуску видання з такими періодичністю й обсягом потрібні дуже значні кошти. Їх недостатньо навіть при вищезазначеній ціні й фінансовій підтримці співзасновників.

Для тих, хто передплатить “Зорю Полтавщини” на наступний рік чи півроку, буде проведено традиційний розіграш заохочувальних призів. Серед них – електронна і побутова техніка, товари для спорту, туризму та відпочинку, книги, сувеніри й ще багато інших цінних речей.

Авторитет газети визначається у першу чергу підтримкою передплатників і читачів. Протягом багатьох десятиліть цей, як тепер прийнято говорити, рейтинг взаємної симпатії був високим. Шановна зорянська родина, ми разом пройшли значно складніші випробування. Маючи добрі традиції взаєморозуміння, у ювілейний для “Зорі Полтавщини” рік разом ми зможемо протистояти викликам часу.

З надією на це і з найкращими побажаннями ваша "Зоря Полтавщини".

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.