У пошуках себе і світу

Вона – улюблена наставниця тих, хто навчається на відділенні образотворчого мистецтва. Минулого року охочих долучитися під її керівництвом до цього виду творчості набралося цілий клас, який невдовзі так успішно заявив про себе на різноманітних конкурсах та виставках, що нині на рахунку вихованців Ірини Мотилевич – понад півсотні відзнак і грамот. Цього року бажаючих відвідувати заняття у такому успішному відділенні філії цілком прогнозовано додалось. Цікаво, що молода вчителька не тільки веде своїх старанних учнів у світ живопису, малюнка, композиції та скульптури, а й самотужки розробила програму викладання в художніх школах нового предмета – "квілінгу" (одна з технік паперопластики). До речі, зараз бере з нею участь у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт вчителів.

Окрім того, в Артемівці Ірина Мотилевич викладає в загальноосвітній школі образотворче мистецтво та художню культуру, а також веде два гуртки. Всі, хто знає молоду майстриню ближче, розуміють, що насичений ритм життя для неї – не стрес, а норма. Свого часу навчання у школі поєднувала із заняттями в Малій академії мистецтв ім. Р. Кириченко. Потім була студенткою відразу двох закладів – Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка та Харківського художнього училища.

Власних творчих робіт на рахунку художниці – близько сотні. Втім, це якщо не рахувати виконаних у техніці "квілінг", яких набереться ще кілька десятків. Улюблена картина – натюрморт "З шоколадкою", адже, дивлячись на неї, Ірина з усмішкою повертається спогадами туди, де писала її, – до студентського гуртожитку, в якому всі її подруги не могли дочекатися, коли ж створену в кімнаті для роботи над натюрмортом постановку з використанням апельсинів і вже навіть розгорнутої шоколадки можна буде понизити у статусі до звичайного "солодкого столу".

Натхнення для Ірини – птаха вечірня, а то й нічна. Розправляє крила вже аж тоді, коли всі буденні хвилювання й за вікном, і в душі міцно сплять…

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.