Телеміст єднання й освітні проекти

За його словами, поїздка виявилася дуже вдалою, адже, крім спілкування з представниками органів місцевого самоврядування Санкт-Петербурга й Ленінградської області, відбулися зустрічі з членами земляцтва полтавців. Зав’язалися дружні контакти…

Як розповів Іван Гальченко, нинішнього літа група представників полтавського земляцтва у Санкт-Петербурзі на чолі з Ігорем Петренком (вихідцем із Карлівського району) відвідала Кременчуцьке педагогічне училище ім. А.С. Макаренка. Відбулася розмова щодо того, як до побратимських стосунків двох міст і областей залучити молодь.

Першим кроком у цій справі стало проведення телемосту між учнями ліцею для обдарованої сільської молоді, який функціонує на базі училища, та однією з гімназій Санкт-Петербурга. 4 вересня в лінгафонному кабінеті іноземних мов училища зібралися активісти ліцею, щоб поговорити з російськими однолітками на цікаву й корисну для всіх тему “В здоровому тілі – здоровий дух”. Співрозмовники досить швидко знайшли точки дотику щодо роботи спортивних гуртків, здорового способу життя. Школярі Санкт- Петербурга з цікавістю слухали розповіді кременчуцьких ровесників про славних українських козаків та бойовий танок “Гопак”, були приємно вражені тим, що випускниця педагогічного училища Ганна Мельниченко брала участь у двох Олімпіадах – у Пекіні та Лондоні – й увійшла до десяти кращих семиборок світу. В ході розмови Іван Гальченко запросив російських гімназистів на гостини до училища й пообіцяв, що його підопічні зможуть наочно продемонструвати український гопак і якомога більше розповісти про історію козацтва, Кременчука та Полтавщини. Телеміст став справжнім мостом єднання, просвітництва, дружби.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.