Естафети, спартакіади, турніри

Естафета одночасно проходить у трьох напрямах, охоплюючи всі обласні центри України. Першою з-поміж команд, які прямують так званим "східним маршрутом", стартувала команда з Луганська. Далі маршрут проліг через Донецьк, Запоріжжя й Дніпропетровськ. Третього вересня учасники естафети прибули в Полтаву. Тут до них приєднались наші спортсмени – вихованці Кременчуцької ДЮСШ "Авангард". Учасників естафети привітав заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко.

Усі три маршрути зійдуться в столиці України. Там, на головній площі країни, 8 вересня, у День фізичної культури і спорту, відбудеться урочиста зустріч. Заплановано культурно-мистецьку програму з парадом прапорів областей, що їх на Хрещатик привезе кожна команда – учасниця естафети.

За словами директора Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" Людмили Калаптуровської, подібні заходи пропагують здоровий спосіб життя серед населення, а також сприяють консолідації українців.

***

На території навчально-спортивної бази ОДЮСШ "Олімпійські надії", що поблизу Полтави, голови сільських, селищних та районних рад Полтавщини мірялись силою в піднятті гирі та перетягуванні канату, демонстрували вправність у пляжному волейболі та кмітливість у шашковій грі. Це вже четверта обласна спартакіада, мета якої – спонукати очільників сільських, селищних та районних рад на власному прикладі пропагувати спортивну культуру, розповів голова обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Колос" Анатолій Головань. Привітав учасників спартакіади із спортивним святом начальник управління з питань фізичної культури і спорту Віктор Пожечевський.

– Дуже добре, що маємо можливість взяти участь у спортивних змаганнях. Це дисциплінує, мобілізовує. А спілкування з колегами ще й збагачує досвідом, – говорить голова Диканської районної ради Микола Постернак.

– Спартакіада – це можливість відволіктись від щоденних клопотів та активно відпочити, поспілкуватись із колегами, – додає Валентина Калюш, голова Великорудківської сільської ради Диканського району.

Абсолютну першість виборола команда Кобеляцького району, друге місце – у спортсменів Новосанжарського, третє – Диканського районів.

***

Естафети, спартакіади, турніри, присвячені Дню фізичної культури і спорту, пройшли в багатьох містах і селах Полтавщини.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.