Важливий крок до енергетичної незалежності держави

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Євген Бакулін ознайомив Главу Держави з діяльністю та планами ДАТ “Чорноморнафтогаз” щодо освоєння шельфу Чорного й Азовського морів і доповів про підготовку до промислового пуску газу з Одеського родовища, пріоритети щодо видобутку газу на шельфі Чорного й Азовського морів та про хід спорудження пошукової свердловини НАК “Нафтогаз України” на Полтавщині. Він зокрема повідомив, що одночасно зі збільшенням видобутку вуглеводнів на шельфі Україна нарощує видобуток на суходолі. Однією з перспективних ділянок є Будищансько-Чутівська, до якої належить Руновщинська площа.

Директор департаменту з видобування газу та нафти НАК “Нафтогаз України” Олександр Зейкан доповів Главі Держави про плани щодо видобування газу з родовища Руновщинської площі. “На сьогодні сумарні запаси цього нового родовища складають 7,9 мільярда кубометрів газу. Ми пробурили соту свердловину, де два дні тому з першого ж дослідженого горизонту було отримано приплив у 120 тисяч кубометрів газу”, – сказав Олександр Зейкан. Заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Вадим Чупрун через систему відеозв’язку також поінформував Віктора Януковича про хід бурових робіт на свердловині №100 та її готовність до випробування.

– Дебет усіх одинадцяти свердловин, які тут будуть пробурені в подальшому, і їх запуск на повний режим дадуть можливість видобувати близько мільйона кубометрів газу на добу, а це означає 320–350 мільйонів кубометрів на рік. Це буде хорошим внеском у реалізацію програми енергетичної незалежності нашої країни та зменшення залежності від імпорту газу, – сказав Вадим Чупрун.

Заслухавши доповідь заступника голови правління НАК “Нафтогаз України”, Президент дав команду розпочати пуск газу, після чого спеціалісти бурової в Полтавській області пустили газ на факел.

Під час заходів із нагоди промислового пуску газу з Одеського газового родовища та зі свердловини на Руновщинській площі в Полтавській області Президент України Віктор Янукович наголосив, що енергетична незалежність є важливою складовою ефективної розбудови та зростання національної економіки.

Віктор Янукович високо оцінив початок промислового видобутку газу на шельфі Чорного моря та на Руновщинській площі в Полтавській області.

Глава Держави подякував усім, хто бере участь у реалізації зазначених проектів, трудовим колективам та їхнім партнерам, які “фактично будують разом із нами майбутнє нашої країни”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.