Корова у дворі – харч на столі

Дотація виплачується за утримання молодняку, який на момент подання селянами відповідних документів досяг певного віку, в таких розмірах: за молодняк віком від 3 до 6 місяців – 250 гривень за голову; від 6 до 9 місяців – 500 гривень; від 9 до 12 місяців – 750 гривень; від 12 до 15 місяців – 1000 гривень.

Якщо фізичні особи (селяни) купили або їм подарували теля, державна дотація за такий молодняк виплачується у розмірі 250 гривень за кожні повні три місяці його утримання до п'ятнадцятимісячного віку. Датою переміщення молодняку вважається дата прибуття тварини в господарство нового власника, зазначена у паспорті великої рогатої худоби, засвідчена печаткою дільничної або районної лікарні ветеринарної медицини, або дата видачі паспорта ВРХ новому власникові.

Нині населенню області вже виплачено дотацію за утримання молодняку великої рогатої худоби на суму 917,5 тисячі гривень. У серпні за цією ж програмою на райони направлено більш ніж 2,3 мільйона гривень бюджетних коштів. Окрім зазначеної, діє й програма уряду з компенсації вартості закуплених установок для індивідуального доїння корів, але не більш як 5000 гривень за одиницю. Хотів би звернутися до начальників районних управлінь агропромислового розвитку, керівників органів місцевого самоврядування з проханням більш активно знайомити селян із умовами отримання часткового відшкодування витрат на придбання доїльних установок, сприяти впровадженню цієї програми.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.