Ризики “тихого полювання”

Так, до реанімаційного відділення дитячої обласної клінічної лікарні госпіталізовано 10-річну дитину з діагнозом “отруєння грибами гастроентеротропної дії”. До інфекційної лікарні з підозрою на отруєння грибами доставлено 39-річного чоловіка. У прес-службі

ТУ МНС України у Полтавській області нагадують, що первинні ознаки отруєння (нудота, блювота, біль у животі, діарея) з’являються вже через 1–4 години після вживання грибів. У такому випадку необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу. До прибуття медиків варто промити шлунок: випити 5–6 склянок кип’яченої води або блідо-рожевого розчину марганцівки; натиснути пальцями на корінь язика, щоб викликати блювоту. Потім слід прийняти активоване вугілля (4–5 пігулок).

Після надання первинної допомоги дайте випити потерпілому міцний чай або злегка підсолену воду, відновивши тим самим водно-сольовий баланс; покладіть на живіт і до ніг грілки для полегшення стану потерпілого.

При отруєнні забороняється вживати будь-які ліки і їжу, насамперед алкогольні напої та молоко, що може прискорити всмоктування токсинів у кишечнику.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.