Літературна експедиція

Для налагодження змістовного, творчого діалогу, підтримки й розвитку інтересу до сучасної української та російської літератури російське «Об’єднання гуманітарного видавництва» й українське видавництво «Фоліо» ініціювали проведення такого заходу. Підтримку надали Федеральне агентство з друку та масових комунікацій Росії, Державний комітет телебачення та радіомовлення України, Посольство Росії в Україні, а проходить акція під патронатом Міністерства культури України та Міністерства культури Росії. Маршрут «Літературної експедиції» пролягає через Київ, Канів, Черкаси, Кременчук, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Нову Каховку, Херсон, Миколаїв. Завершиться тур в Одесі.

Зокрема до Кременчука прибули письменниця, поетеса, журналістка Ірен Роздобудько, поет Вадим Левін, письменник-романіст Андрій Дмитрієв, інші представники української та російської мистецької спільноти. Гостей, як і годиться, зустріли урочисто, із хлібом-сіллю. Упродовж дня учасники російсько-українського проекту побували з екскурсіями на кондитерській фабриці «Рошен» та в меморіальному музеї видатного педагога А.С.Макаренка; провели публічну бесіду на тему «Де живе сучасна література?» зі студентами і викладачами Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського; зустрілися з учнівською молоддю. У рамках кожного такого заходу поважні гості залишали в подарунок книги провідних українських і російських письменників. На завершення гостин у Кременчуці учасники експедиції побували на концерті міського духового оркестру, присвяченому 25-річчю його створення.

Як повідомив на прес-конференції перший заступник керівника Федерального агентства з друку та масових комунікацій РФ Володимир Григор’єв, «Літературна експедиція» – це чи не перша спроба чиновників спонукати письменників до проведення подібних заходів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.