Друковане слово – незамінне

Вікторія Рой, соцпрацівник із Лелюхівки, часто буває на пошті у справах своїх підопічних пенсіонерів. На теми, що цікавлять людей старшого покоління, працівників соціальної сфери, зокрема про різні пільги і компенсації, часто пише “Зоря Полтавщини”, тому жінка передплатила нашу газету й отримуватиме її з другого півріччя.

Жителька райцентру Лариса Таран розповідає, що раніше її родина передплачувала багато видань, а з розповсюдженням Інтернету такої потреби вже немає. Але друковане слово все одно необхідне. Найбільше жінці, котра за фахом інженер-землевпорядник, подобається читати історичні розвідки, матеріали про діячів минулих століть. Вона також стала нашою передплатницею. Григорій Решетило з села Ленінове скористався пільговою передплатною ціною “Зорі Полтавщини”. Каже, раніше працювали з дружиною в колгоспі, а потім роботи не стало. Життя складне, але без новин, без телепрограми не обійтися…

У Новосанжарському районі проживають близько 38 тисяч людей, поштові послуги їм надають понад 120 працівників 24 відділень зв’язку, з яких одне пересувне, розповідає начальник Центру обслуговування споживачів № 5 ЦПЗ №1 Полтавської дирекції “Укрпошти” Володимир Барило. Дні передплатника, на його думку, корисні й поштовикам, і населенню району, оскільки є цікавість людей до періодики і бажання поштовиків презентувати свої послуги та якісно їх надавати.

– Днями на засіданні комісії районної ради порушувалося питання про інформаційну сферу, і ми звертали особливу увагу на ЗМІ, проаналізували роботу нашої районної редакції, роботу бібліотек, надання інформації населенню органами влади, – говорить голова районної ради Володимир Левицький. – Депутати дійшли висновку, що друковані засоби масової інформації відіграють особливу роль в інформуванні людей. Друковані ЗМІ несуть не пасивний перегляд тексту, не пасивне споживання, а спонукають сприймати написане через емоції і роздуми, власне опрацювання прочитаного, що дає корисний ефект, особливо для дітей і молоді. Тому ми надали рекомендації населенню взяти участь у передплатній кампанії, сільським головам – забезпечити максимум передплати для бібліотек, шкіл, соціально вразливих категорій населення, які потребують допомоги. Ми за те, щоб розвивались ЗМІ, щоб їх читали у нашому районі. Маємо контакт із полтавськими газетами. День передплатника – тому підтвердження.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.