Фінансова безпека та національні інтереси

Учасників конференції привітали заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач.

 – Крім Ради національної безпеки і оборони України, кожне міністерство, відомство, регіональні структури повинні розробляти відповідні програми, заходи щодо зміцнення економічної безпеки в цілому, в тому числі фінансової складової. Важливе кадрове забезпечення. У цьому плані й Полтавський національний технічний університет, і Національний університет Державної податкової служби України готують фахівців, робота яких пов’язана зі зміцненням економічної безпеки. Ми розробляємо навчальні посібники, підручники, монографії з актуальних проблем економічної і фінансової безпеки, – наголосив доктор економічних наук, професор, начальник Науково-дослідного центру з проблем оподаткування

НУ ДПС України Захарій Варналій.

Ректор ПНТУ імені Ю. Кондратюка, доктор економічних наук, професор, депутат обласної ради Володимир Онищенко ознайомив гостей із історією, сучасними науковими школами і напрацюваннями університету, відзначив конструктивну співпрацю з органами влади, фінансовими, економічними структурами.

На конференції у Полтаві було представлено більше 90 наукових робіт у 7 секціях, зокрема напрацювання з питань ролі й місця фінансової безпеки серед національних інтересів, впливу глобалізаційних процесів на стан фінансової безпеки національної економіки, пріоритетів забезпечення бюджетної та податкової безпеки тощо.

Проведення наукового форуму економістів у стінах Полтавського техуніверситету не випадкове, відзначали організатори. Головною його метою є підготовка фахівців найвищого рівня, здатних вирішувати завдання розвитку економіки регіону та держави.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.