Мати жде свого солдата

– Люди підтримали пропозицію вшанувати солдатських матерів і вдів, – зазначив голова місцевої ветеранської організації Іван Головко. – З розумінням поставилися до нашої ініціативи й колишній сільський голова Михайло Данилюк та його заступник Володимир Данилейко. Керівник СВК “Андріївський”, депутат районної ради Микола Підгорний теж допоміг у цій добрій справі. Спонсорську допомогу на спорудження в Андріївці пам’ятника матері – солдатській вдові надав голова правління Хорольської райспоживспілки, керівник районної організації Партії регіонів, депутат райради Володимир Шишка. Спроектував монумент начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Володимир Герасименко. А його зведенням займався керівник товариства “Альбатрос”, депутат районної ради Василь Русин. Не залишилися осторонь спорудження пам’ятника й депутати сільської ради, а також наші односельці.

Нині на території Андріївської сільради живуть лише дві солдатські вдови. Мотроні Біленко вже – 98 років, Ганні Пунько – 96. Через поважний вік вони не змогли бути на відкритті пам’ятника. Але на цю урочисту подію були запрошені діти загиблих фронтовиків.

 

На мітингу з нагоди відкриття пам’ятника звучали щирі слова подяки солдатським матерям і вдовам, котрі всім серцем уболівали за своїх чоловіків, синів і братів, чекаючи їх із війни. Хвилиною мовчання була вшанована світла пам’ять матерів – солдатських вдів, які вже відійшли у вічність. До підніжжя монумента лягли живі квіти…

В’ячеслав ТЕРЕНЬКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.