Пам’ятати минуле, жити майбутнім

– На 1 січня нинішнього року в місті мешкало 16 тисяч 200 осіб, а в цілому на території, яка належить до міської ради, тобто разом із населенням сіл Іванівка і Солона Балка, нас, карлівчан, – понад 16 тисяч 600 осіб, – розповідає міський голова Володимир Слєпцов. – Минулого року ми відзначили 280 років від дня першої згадки про Карлівку в історичних джерелах. Нині святкуємо 55 років від дня присвоєння нашому населеному пункту статусу міста. Ці дві історичні події, на мою думку, обов’язково треба згадувати. Ми зобов’язані пам’ятати тих людей, які створили міську інфраструктуру, зробивши Карлівку такою, якою вона є сьогодні. Для молоді нашого міста це чудовий приклад наслідування, виховання патріотизму.

Втім, для карлівчан це свято – привід не лише згадувати, а й будувати плани на майбутнє. Зі слів міського голови, незважаючи на відголоси економічної кризи, Карлівка невпинно розвивається завдяки потужним промисловим та сільськогосподарським підприємствам.

– Флагманом нашого району є агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи”, – продовжує міський голова. – Це соціально відповідальне сільгосппідприємство, яке, окрім високих виробничих показників, приділяє багато уваги соціальній сфері. Скажімо, минулого року агроформування подарувало місту стадіон, вклавши в його будівництво понад

3 мільйони гривень. Це справжня турбота про людей не на словах, а на ділі. У 2011 році товариство “Докучаєвські чорноземи” здало в експлуатацію племінний репродуктор на 960 свиноматок, уже найближчим часом стане до ладу Карлівський м’ясокомбінат, який вироблятиме винятково високоякісну продукцію з власної сировини. Нове підприємство – це нові робочі місця і додаткові надходження до бюджетів міста, району.

Продуктивно працює також Карлівський машинобудівний завод, вироби якого відомі в Росії, Молдові, Білорусі, країнах Балтії. Підприємство постійно освоює випуск нових видів продукції, збільшує кількість робочих місць, активно працює над розбудовою соціальної сфери міста. Задоволений міський голова й співпрацею з представниками малого та середнього бізнесу. Нині завдяки сприянню міської ради для підприємців будується цілий торговий ряд із новими сучасними магазинами.

– За перший квартал поточного року надходження до міського бюджету склали 2 мільйони 204 тисячі гривень, що на 294 тисячі гривень більше, ніж було заплановано. Тобто бюджет міста ми виконали на 115 відсотків. Ці кошти будуть спрямовані на розвиток дитячих садків, утримання доріг, освітлення вулиць, впорядкування територій, отже, на забезпечення життєдіяльності міста.

Карлівчани люблять і шанують своє місто, гордяться його історією. У рамках святкування пройшло чимало культурно-спортивних заходів. Зокрема засідання “круглого столу” за участю представників підприємств, установ, організацій, науковців, істориків, музейних працівників та представників влади. Учасники згадали видатних людей, які народилися чи жили в місті, обговорили те, як розвивалась Карлівка за час, що має статус міста. Відбувся фестиваль дитячої естрадної пісні “Коли співають діти”, у місті провели конкурси малюнків, творів про рідне місто, концерти, футбольний турнір. Жодної бюджетної копійки на заходи з нагоди святкування витрачено не було. В їх організації допомагали підприємці міста, машинобудівний, механічний заводи, сільськогосподарські підприємства району – ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи”, ТОВ “Орач”, ТОВ “Вітчизна”.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.