Чорнобиль: роки пам’яті й тривог

 Звертаючись до присутніх на мітингу-реквіємі учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, керівники області й міста запевнили у сприянні розв'язання проблем, які можна вирішити на місцевому рівні.

– За розвитком виробництва, яке, як відомо, є головною запорукою подальшого зростання пенсій, пільг і субсидій, Полтавщина сьогодні – серед лідерів в Україні, – зазначив Олександр Удовіченко. – За підсумками 2011 року ми – п'яті в державі за узагальнюючим рейтингом, у нас зібрано на 30 відсотків більше коштів у бюджети всіх рівнів, тому можемо розраховувати, що держава надасть більше коштів для регіону, зокрема для забезпечення соціального захисту чорнобильців.

– Депутати обласної ради завжди з розумінням ставилися до проблем чорнобильців, – наголосив Іван Момот. – Ми підтримували й надалі підтримуватимемо, в тому числі й фінансово, громадські організації, які опікуються розв'язанням проблем чорнобильців, займають активну громадську позицію, відстоюють їхні інтереси.

Голова обласного громадського об'єднання "Союз Чорнобиль" Віктор Шкурпела говорив про соціальні проблеми ліквідаторів аварії на ЧАЕС, розповів про плідну співпрацю громадського об'єднання з італійською благодійною організацією "Затока казок", завдяки сприянню якої за кордоном оздоровилися понад 500 дітей чорнобильців. Присутній на мітингу президент "Затоки казок" Бруно Канепа повідомив, що привіз у Полтаву запрошення ще для 27 дітей, які зможуть цього літа відвідати містечко Сестрі-Леванте.

Пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи вшанували хвилиною мовчання, до пам'ятного знака поклали квіти.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.