Проекти рішень підтримано

Зокрема на погашення кредиторської заборгованості, яка виникла за взятими у 2011 році бюджетними зобов’язаннями, у зв’язку

з поверненням непроплачених органами Державного казначейства у грудні минулого року платежів головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації спрямовується 2,7 млн грн. Передбачені субвенції з обласного бюджету іншим бюджетам на утримання притулку для неповнолітніх; добудову їдальні та спортзалу ЗОШ №1 міста Лубни, ремонт покрівлі, заміну підлоги приміщення Демидівської ЗОШ Решетилівського району. Управлінню культури облдержадміністрації планується виділити 1707,4 тис. грн. Цей проект рішення комісія підтримала.

Проект обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2012–2014 роки представила начальник відділу в справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Наталія Шкоденко. На здешевлення вартості путівок дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, з обласного бюджету планується виділити понад 21 млн грн.

***

На засіданні постійної комісії з питань забезпечення законності та правопорядку під головуванням Дмитра Хрістова за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка підтримано проект рішення десятої сесії обласної ради “Про формування кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області”.

Із зауваженнями і пропозиціями, висловленими депутатами Михайлом Кривошеєм, Владиславом Руденком, Сергієм Шевяковим та Євгенієм Лихожоном, узято до уваги інформацію щодо виконання Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на території області у 2011 році. Окреслено й першочергові потреби в рамках реалізації завдань Програми у поточному році. За наслідками обговорення підтримано проект сесійного рішення щодо внесення змін до Програми безпеки дорожнього руху на 2011–2014 роки.

Розглянуто також підсумки виконання у 2011 році регіональної Програми правової освіти населення. Дмитро Хрістов та члени постійної комісії порекомендували, реалізуючи Програму, зосередитися в цьому році на популяризації і роз’ясненні положень виборчого законодавства.

На зібранні опрацьовано Постанову міжвідомчої наради керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Полтавської області щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини. У цьому контексті Володимир Марченко акцентував увагу на практичних аспектах забезпечення заходів із профілактики правопорушень і бездоглядності серед неповнолітніх, розширення мережі дошкільних навчальних закладів, здійснення перевірок законності оренди таких закладів та їхнього цільового використання. Євгеній Лихожон висловив стурбованість малоефективністю контролю та запобігання продажу підліткам алкоголю і тютюну. На пропозиції Михайла Кривошея, Владислава Руденка та Сергія Шевякова вирішено передбачити у плані роботи комісії додаткові виїзні засідання.

***

Під головуванням Валерія Пархоменка відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та управління майном, у якому взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Віктор Животенко. Було розглянуто питання про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2011 рік. За інформацією начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Павла Кропивки, обласний бюджет за доходами (без врахування трансфертів) виконано в сумі 855,4 млн грн. У порівнянні з 2010 роком надходження доходів збільшилися на 233,4 млн грн, або на 37,5%. Планові показники виконано на 112,4%. Надпланові надходження – 94,3 млн грн. До обласного бюджету перераховано дотації вирівнювання з Державного бюджету в сумі 220 млн грн, або 100% до плану.

У структурі загального фонду обласного бюджету найбільш значною є частка видатків на фінансування соціально-культурної сфери – 881,1 млн грн, або 98,2%, що на 107,7 млн грн (13,9%) більше, ніж у 2010 році. Депутати погодили звіт про виконання обласного бюджету з урахуванням офіційних трансфертів по доходах у сумі 2 млрд 464 млн грн, по видатках – у сумі 2 млрд 425 млн грн.

Розглядалося також питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік. Як доповів Павло Кропивка, на утримання установ обласного значення, проведення заходів та формування бюджету розвитку за рахунок вільного залишку бюджетних коштів загального фонду спрямовується 35,1 млн грн, а саме: на погашення кредиторської заборгованості – 8,7 млн грн, на додаткові витрати – 26,4 млн грн.

Комісія підтримала рекомендацію додатково спрямувати на галузь “охорона здоров’я” – 10 млн грн, “соціальний захист” – 3,5 млн грн, “культура” – 1,7 млн грн, на виконання заходів обласних програм – 7,3 млн грн.

З урахуванням зауважень і доповнень комісія схвалила проекти ряду обласних програм, які розглядатимуться на пленарному засіданні сесії обласної ради. А також погодила Перелік природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2012 році, Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища та розглянула інші питання узгодженого порядку денного.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.