УМСА – якість третього тисячоліття

– Наш вуз, який минулого року відзначив своє 90-річчя, має найвищий, IV, рівень акредитації. Сьогодні у нас працюють 84 доктори наук, з них 82 – професори, 362 кандидати наук, з них 261 – доценти, 2 лауреати Державної премії України, 5 заслужених діячів науки і техніки України, 6 заслужених лікарів України. На сьогодні за науковим потенціалом Українська медична стоматологічна академія серед вузів Полтавського регіону є лідером. Тому ми маємо можливість навчати на достатньо високому рівні, – наголосив В’ячеслав Ждан.

У структурі закладу діють 50 кафедр, дев’ять із яких – опорні. Лікувально-консультативна робота проводиться на 36 клінічних кафедрах, розташованих у кращих обласних та міських лікувальних закладах. За останнє десятиріччя в академії відбулися значні зміни, які дозволили піднятися вузу на якісно новий конкурентоспроможний рівень підготовки спеціалістів, запровадити найсучасніші технології навчання. Свідченням цього є нагородження УМСА двома срібними та бронзовою медалями міжнародних виставок навчальних закладів “Сучасна освіта в Україні – 2001, 2002, 2004”. У червні 2003 року вуз взяв участь у рейтингу вищих закладів освіти України “Софія Київська”. За активну роботу з підвищення якості сучасної освіти УМСА відзначено дипломом рейтингу вищих закладів освіти. У номінації “Якість третього тисячоліття” академія нагороджена срібною стелою та дипломом Міжнародного академічного рейтингу популярності “Золота Фортуна”.

Нововведенням цього року є створення медичного факультету №2, який опікуватиметься винятково підготовкою педіатрів.

Нині в академії навчаються близько 4 тисяч студентів, з них 847 – іноземці з 43 країн світу. Заклад готує фахівців за такими спеціальностями: стоматологія, лікувальна справа, педіатрія. Медичний коледж, що діє у складі УМСА, готує медичних сестер, медичних сестер-бакалаврів, зубних техніків та фармацевтів.

– У нас укладені договори про співпрацю з вищими навчальними медичними закладами Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Великої Британії, Грузії, куди маємо можливість направляти наших студентів для засвоєння практичних навичок, навчання. Запрошують до себе наших студентів також провідні навчальні заклади США та Ізраїлю, – наголосив В’ячеслав Ждан.

Тож Українська медична стоматологічна академія надає повний спектр можливостей для здобуття на високому фаховому рівні як вищої, так і середньої спеціальної освіти.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.