Консолідація, об’єктивність, професіоналізм

Про роботу обласного осередку, який нині налічує понад 700 членів, за звітний період доповідав його голова, головний редактор Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини”, заслужений журналіст України Григорій Гринь.

– Минулі п’ять років були для нас, – наголосив доповідач, – мабуть, найважчим і найскладнішим періодом у багатьох відношеннях, особливо у фінансовому. Це –зростання цін на папір та поліграфічні послуги, збільшення витрат на розповсюдження газет, недостатнє фінансування співзасновниками засобів масової інформації, особливо районних. Втім, ці негаразди пов’язані з труднощами в економіці, яка, хоч і повільно, та все ж починає пожвавлюватися. І є надія, що разом із ростом економіки та поліпшенням життя людей інформаційний продукт, який ми, образно кажучи, виготовляємо, буде затребуванішим.

Григорій Гринь акцентував увагу присутніх на тому, що ефективність роботи засобів масової інформації значною мірою залежить від конструктивної співпраці із співзасновниками. Тому, коли траплялися випадки утисків журналістів з боку владних структур, обласна організація НСЖУ реагувала дієво, прагнучи знайти конструктивне рішення, щоб запобігти негативній практиці протистояння ЗМІ та співзасновників.

– Ми завжди готові прийти на допомогу колегам, стосовно яких чинять несправедливо, – запевнив голова обласної організації Національної спілки журналістів України.

Основними напрямками подальшої роботи осередку було визначено консолідацію членів творчої спілки навколо державницької ідеї, утвердження злагоди в суспільстві, проведення реформ, роздержавлення ЗМІ, збереження і примноження духовних та культурних цінностей і традицій, соціальний захист журналістів, турботу про підвищення їхньої професійної майстерності.

У ході обговорення було висловлено чимало слушних пропозицій. Зокрема йшлося про журналістську етику, підтримку молодих кадрів, співпрацю із владою, навчання журналістів, обмін досвідом, чистоту української мови на шпальтах газет, у теле- і радіопросторі.

Головою Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України одностайно переобрано Григорія Гриня. Учасники конференції ухвалили відповідну постанову, резолюцію та обрали делегатів на ХІІ з’їзд НСЖУ, який відбудеться у Києві. Перший секретар НСЖУ Віктор Чамара вручив членські квитки новоприйнятим спілчанам. Делегати конференції поклали квіти до пам’ятного знака на Алеї журналістів у Полтаві.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.