Ефективність депутатської діяльності

Фракції “Батьківщина”, “Фронт Змін”, Соціалістичної партії України та Народної Партії представляли їхні керівники – Дмитро Хрістов, Валерій Головко, Степан Бульба та Юрій Тараненко, від фракцій Партії регіонів, “Совість України”, Комуністичної партії України й “Сильна Україна” були делеговані Тетяна Устименко, Ігор Супруненко, Василь Сільчук та Ірина Балибіна. Таке поважне представництво було зумовлене пілотним розглядом питання про інтенсивність участі депутатів у роботі постійних комісій, до складу яких вони обрані, та пленарних засіданнях сесій обласної ради протягом поточної каденції.

Презентуючи тематичну Аналітичну записку з алфавітним та рейтинговим покажчиками, Микола Ганнущенко наголосив, що до планового вивчення названої проблематики спонукали пропозиції різних політичних сил, прагнення обласної ради до самовдосконалення, посилення ефективності як власної діяльності, так і впливу на визначені законом сфери відповідальності. Поряд із цим створення подібного документа кореспондується із вимогами Закону України “Про доступ до публічної інформації” й дозволить максимально задовольнити найбільш рейтингові запити ЗМІ фаховою систематизованою інформацією.

Запрошені позитивно оцінили першу подібну спробу аналітичного моніторингу з боку профільної комісії, визнали стимулюючу складову, охарактеризували пріоритетні аспекти практичної діяльності фракцій і внесли ряд конструктивних пропозицій. Зокрема Дмитро Хрістов наголосив на потребі налагодження системи звітування депутатів, у тому числі – під час виїздів на місця разом із керівниками обласної ради та запрошенням на зустрічі керівників територіальних правоохоронних та інших структур. Валерій Головко запропонував головним тематичним критерієм вважати рівень задоволення потреб виборців, а також проаналізувати ефективність реагування на депутатські звернення, спрямовані на захист інтересів конкретних заявників. Ірина Балибіна вважає за доцільне розміщувати лаконічні звіти депутатів на сайті обласної ради.

Степан Бульба констатував нагальність відстоювання соціальних прав і гарантій співгромадян та робити висновки винятково на підставі ефективності цієї роботи. Аналогічної думки дотримується й Василь Сільчук, який також переконаний у необхідності розширення компетенції обласної ради аж до певного впливу на прийняття рішень центральними органами влади. На актуальних моментах виконання повноважень депутата-мажоритарника наголосив член комісії Михайло Стеценко.

Присутні узгодили зведений графік прийому виборців депутатами обласної ради у 2012 році, який після деяких уточнень буде оприлюднено.

З урахуванням думок членів постійної комісії Миколи Перепелиці, Володимира Козуба, Ігоря Супруненка та Михайла Стеценка було погоджено проекти рішень десятої сесії обласної ради. Узято до відома інформацію про впровадження цифрового телебачення в Полтавській області, про що доповіли Микола Ляпаненко – генеральний директор ОДТРК “Лтава”, Лілія Миронович – представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області, Микола Перепелиця – начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Також розглянуто ряд інших профільних питань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.