“Нафта. Газ. Сервіс-2012”

Приводом стала щорічна, вже VIII, міжрегіональна спеціалізована виставка “Нафта. Газ. Сервіс-2012”. Організаторами виступили облдержадміністрація, ПАТ “Нафтогаз України”, технічний комітет із стандартизації “НАФТОГАЗнормування”, виставковий центр “ТіС”. Свої досягнення представили традиційні учасники виставки: СП “Полтавська газонафтова компанія”, ПАТ “Укртатнафта”, ДК “Укргазвидобування”, Група компаній “КАРАТ” та багато інших. З ними ділилися напрацюваннями і компанії, котрі брали участь у такому заході вперше, зокрема ІП “Хоневелл Україна”, ТОВ “Гео Уелл Сервісез”, ДП “Техкомплект-Київ”, гості з Росії – підприємства “Комплекс” та “Паркер”, які презентували свої патенти та розробки у різних галузях нафтогазової промисловості.

В експозиції виставки було представлено широкий спектр обладнання, матеріалів та технологій для розвідки, буріння, переробки, транспортування нафтопродуктів та газу, а також системи безпеки і контролю. Пріоритетом був напрямок розвитку бурових робіт.

Учасників привітали заступник голови обласної державної адміністрації Борис Галушко, директор департаменту з видобутку нафти і газу ПАТ “Нафтогаз Україна” Олександр Зика, заступник голови правління НАК “Надра України” Максим Максіменцев, ректор ПНТУ ім. Ю.Кондратюка Володимир Онищенко. Наголошувалось на необхідності енергетичної безпеки України і важливості таких заходів, як спеціалізована виставка “Нафта. Газ. Сервіс”, для розвитку співробітництва між профільними компаніями та обміну знаннями між теоретиками і практиками у відповідній галузі.

– Наша компанія вперше бере участь у цій виставці, – ділиться враженнями представник ТОВ “Комплекс” в Україні Олександр Береза. – Для нас є пріоритетом збільшення ефективності роботи існуючих свердловин через використання нових технологій. Думаю, нам вдасться встановити тісні ділові зв’язки з українськими підприємствами у цій сфері.

– Нині однаково актуальним є як удосконалення роботи старих, так і відкриття нових свердловин нафти і газу, – зазначає головний інженер геофізичної компанії ТОВ “Вікоіл Лтд” Віктор Яременко. – Останні наші дослідження присвячені введенню нового методу добування газу зі сланців.

У рамках заходу відбулися науково-практичні семінари та конференції. Учасникам і гостям виставки своє мистецтво дарував колектив художньої самодіяльності “Жайвір” Полтавського тампонажного управління.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.