Вшанували козацького літописця

Учитель Тахтаулівського НВК Ніна Четверило розповіла про головну справу життя видатного земляка – Літопис:

– Це не просто виклад подій, які відбувалися в Україні протягом семи десятиліть ХVII–XVIII століть, це пісня українському народові, що пропагує його культуру, звичаї, оспівує незламний дух, зразок високої для того часу літературної мови. Це філософський трактат, який утверджує ідеї гуманізму, настільна книга для всіх наших істориків і письменників.

Отаман Кременчуцького полку Війська Запорізького Григорій Мілітинський подякував усім, хто щороку приїжджає до Жуків вшанувати пам’ять Самійла Величка, за їхню громадянську позицію. Писар Координаційної ради козацьких організацій Полтавської області Володимир Зайцев нагадав, що, окрім Самійла Величка, у селі Жуки поховані козацькі полковники Жученко та Кочубей, внесок яких у розбудову Української держави, і Полтави зокрема, важко переоцінити. Тахтаулівський сільський голова Олександр Пузир висловив побажання, щоб нащадки пам’ятали славні звершення своїх пращурів.

Настоятель Свято-Покровської церкви села Жуки отець Олег відправив поминальний молебень за Самійлом Величком, потім присутні поклали квіти до пам’ятного знака козацькому літописцю.

Організатори урочистостей почастували гостей справжнім козацьким кулішем, лунали патріотичні пісні про лицарську звитягу захисників віри і Батьківщини.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.