Ініціативи співпраці та розвитку

Обговорюючи проект Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, члени правління, у тому числі й голова Полтавської обласної ради, висловили ряд критичних зауважень і пропозицій. Відтак було ухвалено рішення – направити звернення асоціації до центральних органів влади про відкликання та подальше доопрацювання зазначеного законопроекту. Правління проголосувало за прийняття до складу асоціації Чорнухинської районної ради. Нині її склад налічує 387 членів.

Також було розглянуто внутрішні питання – прийнято фінансово­господарський звіт за 2011 рік та затверджено кошторис асоціації на 2012 рік. Увага членів правління була звернута на недотримання деякими членами асоціації вимог п.3 ст.4.6.2. Статуту асоціації щодо сплати членських внесків, що призвело до невиконання затвердженого кошторису надходжень і видатків на 510, 380 тис. грн та неможливості проведення в повному обсязі запланованих на 2011 рік заходів. З урахуванням пропозицій було затверджено плани роботи асоціації, її правління та секретаріату на 2012 рік.

***

Голова обласної ради Іван Момот відвідав Карлівську гімназію імені Ніни Герасименко – один із найкращих загальноосвітніх закладів області, де навчаються 640 учнів, серед яких чимало відмінників, призерів обласних та всеукраїнських олімпіад і конкурсів. Він ознайомився з матеріальною базою, відвідав кімнату­музей навчального закладу, поспілкувався з учителями та учнями. В актовому залі для учнів, їхніх батьків, педагогів пройшов концерт артистів обласної філармонії, організований завдяки сприянню обласної ради та регіональної громадської організації “Украинская община Санкт­Петербурга “Славутич”.

– Нас поєднують давня дружба і плідна співпраця з нашими земляками із Санкт­Петербурга, – наголосив Іван Момот. – Діяльність “Славутича” спрямована на пропаганду культурних надбань українського народу, зміцнення дружніх зв’язків між російським та українським народами на регіональному рівні. Прикладом цього є сьогоднішня культурно­мистецька акція.

Голова обласної ради відзначив, що одним із пріоритетів роботи представницького органу області є галузь освіти. Зокрема обласною радою прийнята Комплексна програма розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011–2015 роки, яка передбачає фінансування з обласного бюджету в сумі 120 млн грн. Перші успішні кроки реалізації цієї програми вже зроблено. У 2011 році придбано 6 шкільних автобусів для підвезення учнів до шкіл у сільській місцевості, закуплено 10 навчально­комп’ютерних комплексів, лабораторно­демонстраційне обладнання для 13 кабінетів природничо­математичного циклу. Додатково на проведення ремонтно­будівельних робіт у школах обласна рада виділила 2 млн грн. У нинішньому році заплановано придбати автобуси ще для 14 районів, лабораторно­демонстраційне обладнання для шкіл у 17 районах, у тому числі в Карлівському.

Тепло привітав карлівчан голова РГО “Украинская община Санкт­Петербурга “Славутич” Ігор Петренко. Яскраві враження справили на глядачів виступи заслуженої артистки України Олени Білоконь, артистки Лідії Кретової, тріо бандуристок “Вишиванка”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.