Мистецтва невпинна течія Визначено лауреатів премії імені Володимира Малика

І вже 11 років існує в Лубнах літературно-мистецька премія імені Володимира Малика, яку засновано на пропозицію благодійного фонду “Слово”, очолюваного сином письменника Олександром Сиченком та колективом редакції газети “Лубенщина”. Авторитет цієї премії сягнув далеко за межі Полтавщини, адже серед лауреатів є письменники, краєзнавці, публіцисти, митці з різних регіонів України, навіть із таких далеких міст, як Луганськ і Львів. Ось і цього року на здобуття премії подали свої твори 16 авторів.

Журі з присудження літературно-мистецької премії імені Володимира Малика провело засідання, на якому було визначено переможців. Вів його голова журі, керуючий справами виконкому Лубенської міської ради Валерій Даценко. Секретар, директор краєзнавчого музею Тамара Дяченко розповіла про кожного з авторів і їхні твори, подані на конкурс. Високу оцінку отримали літературознавчі праці ректора Полтавського педуніверситету імені В.Г.Короленка Миколи Степаненка, професора з Києва Василя Яременка, проза Катерини Швидкої із селища Градизьк Глобинського району, краєзнавчі дослідження Валентина Посухова з Полтави, картини лубенця Василя Лапушкіна, фотороботи Валерія Черкаса, який багато років творчої роботи пов’язав із газетою “Зоря Полтавщини”. В обговоренні взяли участь заступник голови журі, голова благодійного фонду “Слово” імені Володимира Малика Олександр Сиченко, члени журі Раїса Плотникова, Ольга Хало, Ніна Малій, Володимир Семенюта, Іван Любич та інші. Потім відбулося таємне голосування.

За його підсумками журі прийняло рішення присвоїти звання лауреатів премії імені Володимира Малика таким учасникам конкурсу: в номінації “Література і публіцистика” – Миколі Степаненку за монографію “Літературний простір “Щоденників” Олеся Гончара”, Василю Яременку – за книги вибраних праць “…Літератури дивна течія”, Катерині Швидкій – за книги “Хутірські історії”, “А дзвони дзвонять…”, Володимиру Васильєву  – за книгу “Огненные рейсы Афгана”; у номінації “Краєзнавство і народна творчість” – Валентину Посухову за книгу “Сіверянські загадки”, Олександру Єрмаку – за монографію “Історія водопровідно-каналізаційного господарства міста Кременчука”; у номінації “Мистецтво і монументальна скульптура” – Василю Лапушкіну за твори живопису.

Дипломантами конкурсу стали: Ганна Максименко – за монографію “Наративні виміри історичної романістики В. Малика”, Едуард Кухаренко – за двотомне видання вибраних поезій “П’яти материків гримлять причали”, Ніна Гриб – за книгу “Душі причастя”, Григорій Швед – за книги “Дні тижня в українських звичаях і віруваннях, “Гроші в українській історії, приказках і віруваннях”, Валерій Черкас – за фотоальбом “Хлібодар. Олександр Коросташов”, фольклорний колектив “Джерело” – за творчий доробок.

Подяками відзначено Світлану Сторожівську за поетичний доробок в альманасі “Духовні скарби Чутівщини”, Світлану Солону – за повість “Шовкова стрічка”, пошуковий загін “Олімп” ЗОШ №7 (м. Лубни) – за журнал подорожі одного дня “Лубни – родзинка України”.

З нагоди вручення нагород учасникам конкурсу 21 лютого, в день народження Володимира Малика, в Лубенській дитячій музичній школі відбудеться літературно-мистецьке свято.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.