Згарище безнадії

Будинок родини Щербакових, що знаходиться поруч із дорогою, “бачив” різні автоаварії. Тому господарі й паркан захисний збудували, і дерево посадили, щоб на випадок чого стримати силу удару. Чергова неприємність, як мовиться, упала їм на голову, мов грім серед ясного неба. О четвертій ранку 21-річний парубок на викраденому автомобілі Mercedes E 500 протаранив не тільки огорожу, а й стовбур міцного дерева, на якому автівка  й зависла. Від такого сильного удару машина загорілася й вибухнула, від чого запалав і будинок. Водій загинув, а від будинку залишилося попелище. Нині дві родини з чужої вини втратили житло.

Господарі дякують Богові за те, що їхній старший син – студент – навчається в іншому місті. Донька також не жила з батьками. За збігом обставин вона, її чоловік і донька мешкали на тимчасово найманій квартирі. Самих господарів уберіг ангел-охоронець. Звісно, вони раді тому, що залишилися живими й неушкодженими, але перебувають у вкрай пригніченому стані через незахищеність і відчай.

А що влада та страхові компанії? Владні структури відреагували на жахливу трагедію винятково у рамках повноважень. Зокрема міськвиконком надав знедоленій родині 500 гривень матеріальної допомоги й запропонував тимчасове помешкання у невеличкій невпорядкованій кімнатці соціального гуртожитку. Крюківський райвиконком, на території якого й сталася трагедія, надав 1000 гривень. Самі потерпілі розцінили таку допомогу як звичайнісіньку відбувайлівку. Мовляв, відреагували, чого вам ще від нас потрібно? А потрібно їм справді дуже багато. Адже будинок згорів повністю, тож треба розпочинати нове будівництво. Щоб його завершити, звичайній родині з невеликими статками знадобиться з десяток років. Вони й будинок не страхували саме через постійну нестачу коштів. Сподіватися ж на матеріальну компенсацію від винуватця аварії через суд не доводиться, адже він загинув, тому й кримінальну справу відразу ж закрили. З іншого боку, автомашина не була його майном, але мала страховку на 50 тисяч гривень за договором цивільно-правової відповідальності (тобто на випадок завдання шкоди третім особам) в одній із страхових компаній. Там заяву погорільців погодилися прийняти за наявності акта правоохоронних органів щодо причини виникнення пожежі. А от, щоб отримати цей документ, господареві будинку Геннадію Щербакову довелося пооббивати пороги. Його надали тільки після звернення до прокуратури, але ще невідомо, яке рішення ухвалять у страховій компанії, адже автівку фактично викрали.

Нині родина доньки Щербакових (молоде подружжя з дитиною) мешкає в найманій квартирі, старші Щербакови – у гуртожитку. Майже всі їхні речі згоріли, тому вони раді будь-якій допомозі небайдужих людей. А ще сподіваються, що, можливо, їхньому горю зарадять люди, для яких доброчинність є не передвиборною акцією, а справою життя. Знайшовся ж у Одесі анонімний благодійник, котрий подарував дівчині-сироті з немовлям на руках будинок, коли дізнався про її поневіряння. Щербакови сподіваються на диво, бо сумні реалії життя позбавляють будь-яких надій…

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.