Якість, відповідальність, доступність

Полтавська обласна клінічна стоматологічна поліклініка – не лише найбільший в області лікувально-профілактичний заклад подібного профілю, а ще й потужний науково-практичний центр.

– Наша поліклініка не відстає від найсучасніших світових практик, ми маємо все для успішної діагностики та лікування, у тому числі й найскладніших випадків. Кілька років тому поліклініці присвоєно вищу акредитаційну категорію, – розповідає заступник головного лікаря з медичної роботи обласної клінічної стоматологічної поліклініки Олег Нестеренко. – Тільки наш заклад має такий вагомий науковий потенціал. У нас є можливість не лише проводити додаткову діагностику, залучати для консультацій та лікування кращих лікарів-спеціалістів, учених, а й застосовувати на практиці останні досягнення науки. Адже поліклініка є клінічною базою восьми стоматологічних кафедр Української медичної стоматологічної академії. Водночас, у порівнянні з приватними клініками і кабінетами, ціна послуг у нашому лікувально-профілактичному закладі набагато нижча, тобто більш доступна для пацієнтів. Окрім того, поліклініка – одна з кількох в області, де надається допомога за вузькоспеціалізованими напрямками лікування, такими, як, наприклад, пародонтологія.

Нині у поліклініці триває поетапна модернізація стоматологічного обладнання, створюються комфортні умови для роботи медичного персоналу та перебування пацієнтів. Однак, і це надзвичайно важливо, у результаті всі ці затрати не перекладаються на гаманці пацієнтів. На відміну, до речі, від приватних клінік, де за “космічне” обладнання та аж надто вишуканий інтер’єр зрештою розплачується пацієнт. “Ми – за раціональний підхід. Якість лікування залежить від високої кваліфікації, відповідального підходу, знань і вмілих рук лікаря, а не від того, наскільки дороге обладнання встановлене у стоматологічному кабінеті”, – переконаний Олег Нестеренко.

Колектив поліклініки – це лікарі з високим рівнем професійної підготовки та багаторічним практичним і науковим досвідом, більшість із яких мають вищу та першу кваліфікаційні категорії. Допомагають лікарям у роботі медичні сестри, молодший медичний персонал, зубні техніки. В цілому колектив налічує понад 250 чоловік. Очолює поліклініку головний лікар, доктор медичних наук, професор Петро Скрипніков.

У поліклініці діє три відділення: лікувально-хірургічне, відділення терапевтичної та ортопедичної стоматології. Тут приймають хворих з усієї області: протягом минулого року проліковано понад 140 тисяч осіб. Для більш якісної діагностики та лікування хворих працюють рентген-кабінет, фізіотерапевтичний кабінет, клінічна лабораторія. У лікувально-профілактичному закладі на сучасному рівні надаються всі види стоматологічної допомоги, проводиться комплексне лікування пацієнтів. Зокрема, проводяться ендодонтичне лікування та реставрування зубів, лікування ясен та захворювань слизової оболонки порожнини рота. До речі, саме на базі поліклініки створений Центр патології слизових оболонок. Також виконуються зубопротезування різними матеріалами, у тому числі металокерамікою, дорогоцінними металами, роботи з брекет-системами для усунення зубощелепної патології тощо. Планується, що вже нинішнього року в Полтавській обласній клінічній стоматологічній поліклініці запрацює єдиний в області Центр імплантології. Причому цей, зазвичай дуже дорогий, вид стоматологічних послуг тут намагатимуться зробити доступним для всіх.

– Ми відчуваємо велику підтримку обласної влади,  головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, – продовжує Олег Нестеренко. – Саме завдяки такій підтримці з обласного бюджету виділяються кошти на безкоштовне протезування для пільгових категорій населення – учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни, чорнобильців, пенсіонерів. До речі, у багатьох областях уже навіть немає такого поняття, як безкоштовне протезування. У нашій області протягом 2011 року безкоштовно цю послугу, в тому числі й на базі нашої поліклініки, отримали понад 3 тисячі осіб.

Отже, обираючи Полтавську обласну клінічну стоматологічну поліклініку, ви обираєте якість, гарантовану великим досвідом, високою майстерністю лікарів, використанням передових технологій та наукових досягнень, європейською якістю матеріалів. А основні принципи роботи цього лікувально-профілактичного закладу – доброзичливе ставлення, комфортні умови, висококваліфікована стоматологічна допомога, доступність.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.