Поет у контексті доби

Відкриваючи зібрання, проректор з науково-методичної роботи університету Борис Год наголосив, що ця конференція є свідченням визнання й належного пошанування Євгена Гребінки, котрий "за народженням – полтавець, за місцем проживання – петербуржець, а за світоглядом – українець".

Ведуча конференції кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та літератури ПНПУ Віра Мелешко повідомила, що взяти участь у її роботі зголосилося понад 60 науковців із України та Росії, але через негоду не всі змогли приїхати до Полтави. Конференція має змогу не просто "повернути Гребінку, а повернути його цілісно – він буде представлений у своїх багатьох іпостасях у сучасному прочитанні". Бо він не призабутий у наукових колах, як вважається, проблема в іншому – давно треба перевидати твори нашого видатного земляка, щоб вони стали доступними для сучасного читача.

Пройшли пленарне й секційне засідання науковців, а також перегляд фільму ОДТРК "Лтава" про життя і творчість Євгена Гребінки "Той, хто торував шлях" за участю його творців.

 Конференція, присвячена Євгену Гребінці, у Полтавському педуніверситеті проводилася вперше, але стане традиційною у списку подібних заходів, де вивчається, аналізується й популяризується творчість видатних полтавців.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.