На варті бюджетної дисципліни

– Державна фінансована інспекція в Полтавській області за підсумками своєї діяльності у 2011 році посіла п’яте місце у загальноукраїнському рейтингу. В результаті контрольних заходів, які проводилися нашими співробітниками протягом минулого року, на 485 об’єктах контролю із 497 перевірених були виявлені порушення у сфері використання бюджетних коштів на загальну суму понад 70 мільйонів гривень. Із них нецільові витрати склали майже 50 мільйонів гривень, – повідомив Михайло Кривошей.

Він наголосив на тому, що в нинішньому році Держфінінспекція у Полтавській області буде спрямовувати більше зусиль саме на профілактику порушень фінансово-бюджетної дисципліни, тобто на здійснення оперативного аудиту.

На прес-конференції було наведено приклади щодо порушень фінансової дисципліни. Йшлося зокрема про те, що в результаті ревізій і перевірок, проведених фахівцями обласної Держфінінспекції, виявлені конкретні порушення. Зокрема на ДП “Миргородське лісове господарство” протягом 2009–2010 років та І–ІІІ кварталів 2011 року були допущені фінансові порушення на загальну суму більш ніж 1 млн гривень. Серед виявлених на підприємстві порушень – значне недоотримання фінансових ресурсів, зайві нарахування та виплата заробітної плати працівникам, покриття витрат юридичних і фізичних осіб, завищення вартості виконаних ремонтних робіт тощо.

При перевірці діяльності відділу освіти виконкому Октябрської районної в м. Полтаві ради у період 2009–2010 рр. та протягом січня–листопада 2011 року було виявлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму понад 2 млн гривень.

Протягом останніх років порушення фінансово-бюджетної дисципліни допускалися і в діяльності ПТУ №50 м.Карлівки, Миргородського санаторію “Слава”, відділу освіти Новосанжарської РДА. Посадових осіб, винних у порушенні фінансової дисципліни, було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Коментуючи кадрові зміни, які відбулися нещодавно в Держфінінспекції в Полтавській області, її начальник Михайло Кривошей зазначив, що вони були викликані, в першу чергу, економічною необхідністю та мали на меті покращити ефективність роботи служби.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.