Захист прав споживачів фінансових послуг

Нині до його складу входять понад 30 громадських організацій та об’єднань, представники професійних об’єднань ринків фінансових послуг, колекторського бізнесу, міжнародних організацій, національні та міжнародні експерти.

Протягом 2011 року оргкомітетом було проведено низку заходів, зокрема і міжнародний “круглий стіл” на тему “Захист прав споживачів фінансових послуг: міжнародний досвід”, участь у якому взяли провідні світові та вітчизняні експерти. Результатом проведеної роботи стала реєстрація у Верховній Раді України законопроектів “Про споживче кредитування”, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення на фінансових ринках України системи захисту користувачів фінансових послуг”. Крім того, 1 листопада 2011 року були зареєстровані тематичні законопроекти “Про заборону надання колекторських послуг щодо фізичних осіб – боржників” та “Про тимчасову відстрочку сплати платежів за кредитними договорами, забезпеченими іпотекою у зв’язку з втратою позичальником постійного місця роботи та введення мораторію на примусове виселення із житла”.

Ще одним позитивним результатом роботи в цьому напрямку стане проведення в Києві 2–3 березня 2012 року Першого всеукраїнського з’їзду споживачів фінансових послуг, який має на меті покласти початок системним змінам у фінансово-банківській сфері України, враховуючи кращий світовий досвід.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.