Автівка “швидкої допомоги” від фермера

У фермерському господарстві трудяться лише 40 працівників, хоча за розмахом виробництва й матеріальною базою “Верест” цілком міг би позмагатися з потужними великотоварними сільгосппідприємствами. Так, у машинно-тракторному парку є надпотужний комбайн “Нью Холланд”,  чи не єдина в області просапна сівалка “Гаспардо”, здатна одночасно засівати 16 рядків, зернова сівалка “Грейнплейс”. Лише торік тут придбали комбайн “Джон Дір”, телескопічний навантажувач з 14-метровою стрілою й вантажопідйомністю 4 тонни, нову вантажівку “КамАЗ” із причепом. “Верест” має також енергозберігаючу сушарку американського виробництва, з’єднану з очисним комплексом, – такий собі елеватор, який дозволяє виконувати увесь необхідний комплекс робіт за принципом “з лану – до столу”. Її потужність – 250 тонн на добу.

Лише за 5 років у “Вересті” з’явилося нове токове господарство. А 2011-го збудували та ввели в експлуатацію ще одне зерносховище площею 2100 м2, для зберігання 7 тисяч тонн збіжжя. Новинка коштувала “Вересту” близько       1 млн грн. До речі, й нове зерносховище, й усе навколо зведене будівельною бригадою фермерського господарства.

В обробітку в ярошівських фермерів – близько 2 тисяч гектарів землі, на яких вирощують переважно пшеницю, ячмінь, зернові та технічні культури, а також картоплю. Аграрії застосовують безвідвальний обробіток ґрунту, глибоке рихлення, що дозволяє забезпечувати вологою культури навіть під час засух. Не забувають і про систематичне прикореневе підживлення.

За успіхи в сільгоспвиробництві, підтримку соціальної сфери сіл голова СФГ “Верест” Станіслав Голобородько в 2011 році був удостоєний державних та відомчих відзнак.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.