“Стара ковдра” кременчуцьких енергетиків

Самі енергетики причиною надзвичайної ситуації називають аварію на підстанції. Через значну зношеність там загорівся високовольтний кабель.

Майже сім годин знадобилося працівникам кременчуцької філії “Полтаваобленерго”, щоб задіяти резервну схему енергозабезпечення та відправити кабель на ремонт. Але такі заходи є тимчасовими. Як зазначає керівник філії Сергій Андрієвський, система енергозабезпечення Кременчука все більше нагадує стару ковдру – де не ткнеш, там і дірка. Це й не дивно, адже основні електромережі прокладали ще в 1960-ті роки, тому вони зносилися й потребують заміни. До того ж навантаження на старі лінії електропередач постійно збільшується, а нові потужності не вводяться. Кабелі потребують негайної заміни, а розподільчі пункти – модернізації, адже їхнє обладнання вже давно технічно застаріло, тому досить важко знайти необхідні запчастини.

Поточного року ВАТ “Полтаваобленерго” планує замінити один із двох трансформаторів на аварійній підстанції на більш потужний. Водночас міському керівництву також необхідно звернути належну увагу на цю вкрай гостру для міста проблему.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.