Об’єднавши зусилля, рухатися шляхом реформ

Перший – у селі Великі Сорочинці – не бачив капітального ремонту з часу спорудження, з 1967 року. І лише нині, після надання державою 6 мільйонів 330 тисяч гривень, сільський осередок культури отримав нове життя. Роботи з реконструкції тривали впродовж трьох років. Затишне, просторе, сучасно облаштоване приміщення розраховане на 200 відвідувачів. Тут діють хор, духовий оркестр, танцювальний, драматичний гуртки, колектив з художнього читання, повідомив директор Великосорочинського будинку культури Сергій Міщенко.

У селі чекають допомоги у відновленні ще одного закладу культури – літературно-меморіального музею М. В. Гоголя, який конче потребує оновлення експозиції. Підтримку цій справі висловили голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко та голова обласної ради Іван Момот під час робочої поїздки до Миргородського району.

– Я впевнений, що депутати підтримають місцеву владу. Нам потрібно завершити реконструкцію цього музею, адже Великі Сорочинці – не просто село, а візитівка не лише Полтавщини, а й нашої держави. Тисячі гостей із далекого й близького зарубіжжя відвідують славетний Сорочинський ярмарок, тому завершити реконструкцію та облаштувати експозицію літературно-меморіального музею М. В. Гоголя – наш обов’язок, – наголосив Іван Момот.

Справжнім святом для миргородців стало відкриття районного Будинку культури. Протягом багатьох років він стояв пусткою у центрі курортного міста. Близько 25 років тут неодноразово то починали ремонтні роботи, то раптово припиняли їх, не довівши до завершення.

– Нинішня влада на чолі з Президентом України Віктором Януковичем знайшла можливість виділити 10 мільйонів 200 тисяч гривень з Державного бюджету, організувати роботу так, щоб лише за 5 місяців осередок культури Гоголівського краю відчинив свої двері. А найголовніше – ці кошти були ефективно використані. Адже ми знаємо про випадки, коли гроші виділялися начебто і великі, однак зроблено було набагато менше, ніж тут, – підкреслив під час брифінгу для журналістів голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Суспільству, яке зневірилося, яке протягом багатьох років бачило, як влада і політики між собою скубуться за ту ж владу, коли процвітала балаканина, а обіцянки не виконувалися, зорганізуватися проблематично. Тим більше, як завжди, не вистачало ресурсів. Тому, коли Президент України Віктор Янукович зініціював реформи, веде чітку політику модернізації держави, вона отримала підтримку людей. Однак рухатися цим шляхом можна, лише об’єднавши зусилля, – підкреслив Олександр Удовіченко.

– Президент України Віктор Янукович оголосив нинішній рік Роком культури і відродження музеїв. Розвиток культури, освіти, охорони здоров’я – пріоритети роботи обласної влади. Нам вдалося минулого року здійснити реконструкцію 9 крупних об’єктів, а загалом по області відремонтовано 400 закладів культури, здебільшого у сільській місцевості, – наголосив Іван Момот.

– Минулий рік для нашого району був у цілому вдалим. Ми зібрали 351 тисячу тонн зернових. Це – рекорд для Миргородського району. Також увели в експлуатацію овочесховище на 12 тисяч тонн у Комишні та наповнили його якісними овочами, таким чином значно знизили ціну на “борщовий набір” у нашому регіоні. У 2011-му також стали до роботи молочнотоварний комплекс на 500 корів у селі Попівка та палетний завод, який переробляє відходи деревини, солому, інші органічні матеріали на пальне, яке є альтернативою дорогому газу, – розповів про здобутки голова Миргородської райдержадміністрації Олександр Волошко.

У залі оновленого Будинку культури було проведено обласні урочисті збори з нагоди Дня Соборності та Свободи України. Місцеві аматорські колективи й актори Київського театру українського фольклору “Берегиня” подарували учасникам зібрання святковий концерт.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.