Його вчення випереджає час

З нагоди ювілею Президент України Віктор Янукович видав відповідний Указ, яким передбачено низку заходів, зокрема і на Полтавщині. Серед них – відбудова садиби Вернадських, створення культурно-просвітницького центру і проведення міжнародної наукової конференції.

 Питанням підготовки до відзначення ювілейної дати була присвячена нарада, яку провів голова обласної ради Іван Момот за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Валерія Пархоменка, віце-президента НАН України Анатолія Загороднього, керівників ряду відділів та управлінь облдержадміністрації, депутата обласної ради, ректора Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка Володимира Онищенка, науковців.

У центрі обговорення була відбудова садиби Вернадських, яка свого часу знаходилася на Бутовій горі, що неподалік Шишак. Певна робота вже проведена. Як повідомив Володимир Онищенко, у ПНТУ створена робоча група, за малюнками дочки Володимира Вернадського, Ніни, розроблена документація в стадії проектної пропозиції. Університет бере на себе усю подальшу роботу щодо проектування будинку і території. До речі, будинок Вернадських споруджувався за проектом іншого нашого славного земляка – Василя Кричевського.

Іван Момот та Валерій Пархоменко наголосили на необхідності прискорення реалізації заходів із детальним їх плануванням. Учасники наради також побували у Шишацькому районі, де вивчали комплекс питань, пов’язаних із будівництвом. Анатолій Загородній, подякувавши за співпрацю, висловив упевненість, що об’єкт вдасться завершити у заплановані терміни. Більшість заходів, приурочених до 150-річчя академіка Володимира Вернадського, планується провести у квітні- травні наступного року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.